Temat: Zapytanie o cenę - to już jest koniec :(((
To już jest koniec. Nie ma już nic
Projekt nowelizacji likwiduje tryb zapytania o cenę.
Może zrobimy jakieś zbiorowe samospalenie??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Zapytanie o cenę - to już jest koniec :(((
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To już jest koniec. Nie ma już nic
Projekt nowelizacji likwiduje tryb zapytania o cenę.
Może zrobimy jakieś zbiorowe samospalenie??
No tak właśnie podejrzewałem, że kto jak kto ale Ty to bedziesz rozpaczał po ZOC . Projekty są po to by je zmieniać. Głowa do góry
mozesz podać gdzie znaleźć ten projekt
Piotrusiu, a co, boisz się podstawowych trybów?
Jacku, a Ty się nie boisz?
Marko, oczywiście że liczę na zmianę projektu. Ba, nawet święcie wierzę że ona nastapi. Niemniej na wszelki wypadek obmyślam plan B, czyli jak obejść przepisy o przetargu i kupić to co się chce...
Nie, nie boję się. Zapytania o cenę nie robiłem...kilka lat. Naprawdę.
I wiesz co? Słyszałem od kilku znajomych babrających się w zamówieniach, że kontrolujący na pierwszy ogień biorą zapytania o cenę. Ja preferuję PN lub PO (nie mylić z pewnym ugrupowaniem ) Jeżeli dobrze opiszesz przedmiot zamówienia...to jest spoxik
Dzięki - ale z czego wnioskujecie że likwidują zoc - w tym projekcie nic nie znalazłam, chyba nie chodzi Wam o art. 5
Jeżeli dobrze opiszesz przedmiot zamówienia...to jest spoxik
Hehe, racja.
Jeżeli słońce wzejdzie na zachodzie... to no problem.
Dzięki - ale z czego wnioskujecie że likwidują zoc - w tym projekcie nic nie znalazłam, chyba nie chodzi Wam o art. 5
Zmiana 22ga na 5 stronie, art. 5 to inna ustawa zupełnie
Art. 1 pkt 22: "w dziale II w rozdziale 3 uchyla się oddział 6"
rzeczywiście nie zauważyłam - dzięki
Zapytania o cene były (są jeszcze) trybem najbardziej podejżanym i...korupcjogennym. Zgadzacie się ze mną?
Jacku ale za to jakim wygodnym dla zamawiającego.
W jakim sensie? W zapytaniu kupowało się przeważnie badziewie... Ten tryb "śmiertdział" na odległość
Jacku masz 100% racji ale jak chciałam nie kogoś wyeliminować a praktycznie nie miałam szans to ten tryb był jedynym - (nie chodzi o jakąś antypatię ale wykonawcę który jest naprawdę niesolidny ale nikt mu nie przyłożył więc trudno mu udowodnić tą niesolidność
a to że ten tryb to właściwie jest po to aby obchodzić uczciwa konkurencję to fakt
Ale jeszcze chyba musiałas mocno argumentować, dlaczego właśnie TE firmy zaprosiłaś? Czy tak? Ja w zamierzchłych czasach musiałem napisać, dlaczego zapraszam akurat TYCH wykonawców. Przewaznie było to bardzo trudne.
W zapytaniu kupowało się przeważnie badziewie... Ten tryb "śmiertdział" na odległość
To jakaś prowokacja?
Zapytanie to właśnie jedyny ogólnodostępny tryb, w którym nie trzeba kupować badziewia.
Ciekawe... Robiłeś same zapytania Piotrze?
Ciekawe... Robiłeś same zapytania Piotrze?
Przy zamówieniach za 10 mln byłoby ciężko...
Ale przy drobnych robiłem dość często.
Jacku - nie musiałam mocno argumentować, właściwie wcale i nigdy żadna kontrola nie miała mi tego za złe - wybieram tych bo na tym (znanym mi rynku) ich uważam za najlepszych - skoro ustawa dopuszcza takie postępowanie to nie widzę powodu aby podważać to co mi w danym momencie odpowiada - choć prywatnie to oceniam to inaczej
Moje prywatne zdanie chyba już znasz. Niestey, trafiali mi się zazwyczaj kontrolujący nie do końca znający się na rzeczy i strasznie czepialski, ale powodem tego jest (była) zupełnie inna sprawa. mozna by rzec...nawet polityczna Nie mniej jednak, trzeba było mocno sie tłumaczyć (tzn. wydział składający wniosek) dlaczego tych wybrano na potencjalnych wykonawców.
Piotrek jeszcze jest szansa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc