1

Temat: warunki

w siwz postawiłam warunek dysponowania oprogramowaniem ewmapa w wersji minimalnej 7.16 czy jest to naruszenie zasad równego traktowania wykonawców? Przetarg na wykonanie wektorowej mapy zasadniczej o pełnej treści - mateiałami wyjściowymi przekazywanymi przez nas wykonawcy jest mapa ewidencyjna w programie ewmapa 7.16

2

Odp: warunki

Cosik mi świta, że KIO uwaliło coś podobnego... ale nie chce mi sie teraz szukać. Musisz wytrzymać do jutra Dorotko tongue

3

już znalazłam wyrok 1254/07 sad niezbyt to przychylne zamawiajacemu:(

4

Tak dokładnie o tym wyroku myślałem. Przykro... ale bedzie lepiej smile

5

czyli powinnam z marszu unieważnić? skąd zamawiajacy ma wiedzieć ze sa inne programy oprócz ewmapy które generują dane z ewmapy i pozwalają na wykonanie zamówienia w innym oprogramowaniu. my dysponujemy danymi tylko w ewmapie tylko taki program mamy:(

6

przy okazji mam pytanie:
odnośnie wyjasnień do treści siwz. Wymagalismy by wykonawcy sporzadzając mape wykonali wywiad branżowy u zarządców i właścicieli sieci uzbrojenia terenu występujących na terenie a ich uwagi na temat parametrów i rodzajów sieci wnieśli do Ewmapy w formie uzgodnionej przez zamawiajacego wykonawca przesłał prośbe o doprecyzowanie siwz a mianowicie podanie wykazu zarzadćów i właścicieli sieci uzbrojenia. czy w świetlen art. 38 ust. 1 mogę potraktowac to jako zapytanie do treśći siwz? Wykonawca twierdzi że jak będzie wiedziała javy sa zarzadcy i ilu ich będzie to będzie mialo wpływ na cenę oferty.