1 (edytowany przez Marta 2018-01-17 13:55:28)

Temat: unieważnienie postępowania

zamówienie do 30 tys euro ale z dofinansowaniem (baza konkurencyjności)
Zamawiający ocenił jedyną ofertę jaka wpłynęła, oferta jest ok ale mimo wszystko chce unieważnić postępowanie
czy może bez uzasadnienia tak zrobić?
wewnętrzna procedura Z. dopuszcza możliwość unieważnienia postępowania lub odstąpienia od podpisania umowy bez podawania przyczyn,
nie wiem z kolei co na to wytyczne unijne i ich baza konkurencyjności gdzie opisuje sie informację o rozstrzygnięciu?

2

Odp: unieważnienie postępowania

Ktoś pomoże?

3

W 2016 r nie było żadnych ograniczeń i postępowanie robiło się na podstawie ogłoszenia. Tzn jeżeli przewidziano w ogłoszeniu taką możliwość to się unieważniało. Powód, nawet byle jaki, zawsze jest lepszy niż brak powodu. Co do niepodpisania umowy zawsze zostaje jeszcze KC więc wydaje mi się że lepsze jest unieważnienie na etapie przed złożeniem ofert.
Co do wymogów aktualnych wytycznych - CZYTAĆ! Ja kiedy ostatni raz robiłem unijny do 30.000,00 mocno sie zdziwiłem co w nich jest smile

4 (edytowany przez Marta 2018-01-18 07:30:31)

jesteśmy po badaniu ofert, w treści zapytania nie ma informacji o unieważnieniu, mamy to tylko w regulaminie wewnętrznym, wytyczne nic nie mówią o tej kwestii, napewno trzeba podać w wynikach postępowania w bazie uzasadnienie i  protokole.co nam grozi jesli na tym etapie unieważnimy postępowanie?

5

może wadialny się wypowie?będę wdzięczna

6

Do Marta:

chętnie pomożemy. Proszę zadzwonić do nas po godzinie 15.15. Czekamy.

7

Zapomniałem - kontakt do nas jest na www.conexis.pl