1

Temat: Sprawozdanie i aspekty społeczne - TABELA VIII - jak wypełniacie?

Proszę o informację jak robicie Sprawozdanie w Tabeli ppkt VIII ? ?Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne? wpisujecie każdy przetarg np. na roboty budowlane gdzie ustawa nakazuje wskazywać zatrudnienie na umowę o pracę, a wg wszelkich wytycznych wymóg z art. 29 ust. 3a jest aspektem społecznym.
Więc czy w sprawozdaniu jak miałam np. 20 przetargów na roboty budowlane to muszę każdy z osobna wpisywać w tabelę, podając kwoty, kody CPV, nr ogłoszenia....
Czy robicie tak samo??

Jeszcze cytat zapisu na stronie Nowych Przetargów dot. sprawozdań:
"TABELA VIII ? ?Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne? (...)
Wymienione w tej części aspekty społeczne obejmują zawarte w opisu przedmiotu zamówienia wymagania określone w art. 29 ust. 3a, 4 i 5 ustawy Pzp oraz art. 30a ustawy Pzp, jak również określone w kryteriach oceny ofert uwzględniające aspekty społeczne oznakowania, o których mowa w art. 30a ustawy Pzp. Jeżeli zamawiający określił w kryteriach oceny ofert aspekty społeczne inne niż określone w art. 30a ustawy Pzp wskazuje ten fakt w kolejnej rubryce. Informacje na temat liczby złożonych ofert należy podać z uwzględnieniem ofert częściowych i ofert wariantowych, biorąc pod uwagę jedynie oferty złożone w ustalonym terminie."

2

Odp: Sprawozdanie i aspekty społeczne - TABELA VIII - jak wypełniacie?

zacząłem wpisywać i wpisuję wszystkie w których uwzględniłem 29 ust 3a, nie wiem po co ale wpisuję

3

Hehe ja też nie wiem po co ale wpisałam wszystkie;)

4 (edytowany przez Olek 2018-01-31 07:11:00)

Właśnie jestem po szkoleniu. Szkolący kazał wpisywać te postępowania, mało tego, trzeba wpisywać także te unieważnione (ostatnia kolumna brzmi coś w stylu "czy postępowanie zostało unieważnione TAK/NIE").

Największy problem jest z wpisaniem postępowania np. na 2 zadania, z których jedno zostało unieważnione.
Niektórzy rozbijali to postępowania na dwa osobne wiersze, a ktoś poradził wpisać TAK/NIE (nie wiem czy można, bo jeszcze tego nie robiłem).

5

Ja ma 168  postępowań w których w 98% jest wymóg  zatrudnienie na umowę o pracę. I tak sobie wpisujesz, wpisujesz i wpisujesz a tu błąd strony haa

6

eva zapisz sobie raz na jakiś czas formularz, jak wetnie to tylko część a nie wszystko. Na szczęście jest taka możliwość zapisania:)

7 (edytowany przez eva 2018-01-31 13:59:56)

Zapisuję ale czasami jaki mi wywali błąd i wchodzę w to co zostało zapisane to okazuje się że nie wszystko jest wink

8

a jak macie części w postępowaniu to wpisywaliście każdą część postępowania w osobnym wierszu czy łącznie?

9

A podając takie postępowania w tabeli VIII wykazujecie je też w tabeli II czyli są one jak gdyby zdublowane? Na stronie UZP można co prawda wyczytać przy opisie dla tabeli VIII:  "Jednocześnie należy wskazać, że zamówienia ujęte w tej sekcji sprawozdania mogą być ujęte także w innych sekcjach sprawozdania.". Czy tak robicie?

10

ja wpisuję tu i tam.

mam inne pytanie do VIII. Jeżeli miałem przetarg podzielony na części i na 1 część miałem 4 oferty a na 2 miałem 3 oferty, to wpisuję w liczbie złożonych ofert 7, mimo, że wykonawców, który złożyli oferty było 4 (3 złożyło oferty na obie części, a 1 tylko na jedną część)?