1

Temat: szacowanie zamówienia

Witam Wszystkich !

Mam pytanie czy te roboty budowlane należy oszacować razem. Wszystkie roboty w jednym budynku.
1. W styczniu odremontowaliśmy kilka pomieszczeń: malowanie, gładzie itp. (zapytanie ofertowe - poniżej 30 tys)
2. Teraz okazało się że pod koniec roku może wymienimy piec i całą instalację CO (wiąże się to z przebudową kotłowni)

Jak mam teraz oszacować robotę 2 ?
Przed remontem pomieszczeń nic o wymianie kotła nie wiedziałem. Razem te dwie roboty to > 30 tys.

Dzięki pomoc - zamówieniami zajmuję się od święta

2

Odp: szacowanie zamówienia

osobno

3

Co do zasady razem, ale skoro 2 zadanie pojawiło się po wykonaniu 1 to osobno. Brak tożsamości czasu.

4

Jak Jarosław.

5

mam wątpliwości co do szacowania wartości zamówienia. Po przeczytaniu opinii z repozytorium UZP mam pewien pogląd, ale nie mam dużego doświadczenia w zamówieniach i wole się upewnić

1. przebudowa remizy w miejscowości A- I kwartał - zabezpieczone w budzecie - 50 tys brutto - PROW
2. przebudowa remizy w miejscowości B -  nie wiem czy przejdzie w konkursie i czy otrzyma dofinansowanie
3. przebudowa budynku wiejskiego w miejscowości C - II kwartał
4. przebudowa i rozbudowa przedszkola w miejscowości D - zabezpieczone w budżecie - 150 tys. - nie ma jeszce decyzji o przyznanym dofinansowaniu UE
5. przebudowa budynku szkoły w miejscowości B - 50.000 projekt
6. przebudowa remizy w miejscowości C - 37 tys.

jak szacować wartość zamówienia, zakładając ze moga być wykonane przez tego samego wykonawce i występuje podobieństwo przedmiotowe (przebudowa i drobna remontówka). Tożsamość czasowa??

jak szacować wartość zamówienia dla zadania nr 1 (zapytanie ofertowe czy przetarg nieograniczony)

6

Odrębne obiekty budowlane spełniające samoistne funkcje osobno.

7

a jak to jest: kwota podana w budżecie jst na wszystkie zadania (np. dotycząca wszystkich budynków osp przekracza 30 euro) ale w ramach tej kwoty są różne obiekty budowlane i różne roboty (w jednym modernizacja w drugim remont, przebudowa itp). Jak to ma jedno do drugiego. patrze na indywidualny szacunek na podstawie kosztorysu inwestorskie z jednego obiektu (poniżej 30 tys euro) czy kwotę z budżetu i robię przetarg nieograniczony

8

Szacujesz na podstawie kosztorysu inwestorskiego a nie kwoty z budżetu.