1

Temat: Liczenie TSO

PN powyżej progów, a więc 40 dni.

1.
Wysyłam ogłoszenie w dniu 23.03.2017
Tego dnia nie liczę, więc liczę od dnia 24.03.2017. 40 dzień wypada 02 maja. A więc 3 mógłby być najwcześniej TSO, ale ponieważ to dzień wolny to ustalam 04.05.2017. Zgadza się?

2.
1. Wysyłam ogłoszenie w dniu 24.03.2017
Tego dnia nie liczę, więc liczę od dnia 25.03.2017. 40 dzień wypada 03 maja. Ponieważ to dzień wolny, to zgodnie kodeksem przeciągam o 1 dzień, czyli 40 dzień wypadnie niejako 04.05 czyli składanie i otwarcie dopiero 05.05 ?
Dobrze myślę?

2

Odp: Liczenie TSO

U UE liczymy od dnia przekazania ogłoszenia( zobacz do ustawy) ale można dłużej zawsze smile
obie Twoje opcje są ok smile

3

To że od przekazania i że można dłużej to ja wiem i nie o to pytam smile

Pytam o konkretny przypadek, gdy termin 40 dni kończy się w dniu wolnym od pracy, a zależy mi na czasie i chcę dochować min. ustawowego.

4

jak cos przypada na dzien wolny od pracy to zgodnie z pzp przesuwa się to na dzień następny np odwołanie jest do soboty to przesuwa się na pon w przypadku terminu składania ofert liczymy weekend wiec jak Ci wypada na sb 40 dzien to zrób w pon otwarcie

5

Przeczytaj jeszcze raz dokładnie pkt. 2 bo naprawdę nie pytałbym o sprawy oczywiste :-)

Chodzi o to, że najwcześniej TSO możesz dać dzień po wyliczonych 40 dniach na składanie ofert.
Ale co jeśli 40 dzień przypada na dzień wolny (3 maj) ? Wtedy ten 40 dzień przesuwamy na 04 maja a składanie ofert może być 05 maja, czy też składanie może być już na 04 maja?

6

raczej 5 bo muszą być pełne dni

7

mam podobna sytuacje tzn. 19.03 ogłosze zmiany do siwz i ogłoszenia(zmienia sie zakres zadania,przedmiar) i zmieniam tso o 14 dni ustawowe,  czyli tso mogę ustalić nie wcześiej niż na 4.04. bo 14 dzień licząc po 19.03  wypada mi w poniedziałek wielkanocny czyli 14 dzień cały mija 03.04. a  zatem 04.04 ustalam tso
jest ok?

8

help

9

myślę że 4 jest bezpieczny, normalnie powiedziałbym że 3 też ale to już nie jest tak oczywiste

10

jo napisał/a:

myślę że 4 jest bezpieczny, normalnie powiedziałbym że 3 też ale to już nie jest tak oczywiste

dokładnie, dlatego dam 04.04