1

Temat: odpowiedź na zapytanie

Dzień dobry,
chciałam się spytać, czy jeżeli otwarcie ofert mam w poniedziałek, to czy mogę odpowiedzieć na zapytanie i dokonać zmiany ogłoszenia o zamówieniu w czwartek (Zamawiający chce odpowiedzieć na zapytanie).

-chodzi mi o to, czy jeżeli drugi dzień (2 dni) przypada na sobotę to czy mogę udzielić odpowiedzi i dokonać zmiany ogłoszenia???

2

Odp: odpowiedź na zapytanie

jeśli odpowiesz w czwartek a otwarcie jest w poniedziałek to udzieliłas odpowiedzi na 4 dni przed składaniem ofert

3

Marta napisał/a:

jeśli odpowiesz w czwartek a otwarcie jest w poniedziałek to udzieliłas odpowiedzi na 4 dni przed składaniem ofert

Jakie 4 dni ??? Nie bardzo rozumiem, udzielam w czwartek, to drugi dzień przypada na sobotę...

A co z zapisem ustawowym, Art. 14 ust. 2 ustawy pzp mówi , jeżeli koniec terminu do wykonania czynności przypada na sobotę lub dzień ustawowo wolny od pracy, termin upływa dnia następnego po dniu lub dniach wolnych od pracy. Czy tu ma zastosowanie ten artykuł???

4

anka napisał/a:

Czy tu ma zastosowanie ten artykuł???

nie

5

A dlaczego nie?

6

Jest ok.

7 (edytowany przez anka 2018-06-20 13:21:58)

Marcel napisał/a:

Jest ok.

To znaczy, ze można w czwartek udzielić odpowiedzi i dokonać zmiany ogłoszenia o zamówieniu???

8

Tak.