1 (edytowany przez raf 2008-02-13 10:58:24)

Temat: opis w dokumentacji

Proszę o wskazówki co do prawidłowości opisu w dokumentacji postępowania (np.SIWZ)
Wraz z nazwą (np. remont ....) zwyczajowo podaję się tryb i oszacowaną wartość.

Jeśli wartość postępowania na roboty budowlane to 23 tys.euro, jestem zamawiającym z art.1.2) Rozporządzenia w sprawie kwot i wartości..., to czy piszę:

- "... o wartości szacunkowej nieprzekraczającej równowartości 5 150 000 euro"

-czy może
"... o wartości szacunkowej przekraczającej równowartość 14 000 euro"?

2

Odp: opis w dokumentacji

ja stosuję wersję nr 1 . ale chyba róznie to bywa

3

a ja wersje nr 2

4

A ja wersje 3 - postępowanie poniżej kwoty od której przysługuje odwołanie - czyli u mnie poniżej 206 tys ojro tongue

5

tongue

6

"... o wartości szacunkowej poniżej równowartości 5 150 000 euro"
tak stoosujemy my jako JST

7

myszka83 napisał/a:

"... o wartości szacunkowej poniżej równowartości 5 150 000 euro"
tak stoosujemy my jako JST

zgadzam sie z ta wersja...

po co pisac ze powyzej 14??? gdyby bylo ponizej to nie obowiazuje procedura. a jesli to zawsze w takim przypadku mozesz dopisac smile i jedno i drugie. tu masz dowolnosc ale informacja istotna jest to ze postepowanie jest ponizej progu.

8

Marko napisał/a:

A ja wersje 3 - postępowanie poniżej kwoty od której przysługuje odwołanie - czyli u mnie poniżej 206 tys ojro tongue

co do odwolania - tak

ale taka informacje zamieszczamy w siwz.
gdyz mozesz zrobic postepowanie takowe , opisujac je tak jak u ciebie np na robote budowlana i piszac np. postępowanie ---powyżej--- kwoty od której przysługuje odwołanie... nie wiemy czy jest to unia czy nie smile

9

Dziękuję za odpowiedzi

10

lolilap napisał/a:

gdyz mozesz zrobic postepowanie takowe , opisujac je tak jak u ciebie np na robote budowlana i piszac np. postępowanie ---powyżej--- kwoty od której przysługuje odwołanie... nie wiemy czy jest to unia czy nie smile

Ke? Jak to nie wiemy? Odwołanie jest niezależne od przedmiotu a zależne od kwot a to czy unia czy nie unia wynika z ogłoszenia wink