Odp: Stosowanie odwróconej procedury art. 24aa
Przejawiasz elementarne braki i totalne lenistwo.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Stosowanie odwróconej procedury art. 24aa
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przejawiasz elementarne braki i totalne lenistwo.
art 26 ust 1 lub 2
Witam,
podczepię się do wątku tyle, że w innej nieco kwestii.
Wykonawca najwyżej oceniony nie złożył dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Teraz powinnam wezwać drugiego z kolei. Czy jednocześnie informuję tego pierwszego, że odrzucam jego ofertę czy zawiadamiam go dopiero w momencie zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty?
Jeśli wykonawca nie prześle dokumentów pomimo wezwania do uzupełnienia to należy go wykluczyć z postępowania. Możesz od razu poinformować wszystkich wykonawców o wykluczeniu danego wykonawcy (art. 92 ust. 1 ustawy Pzp - NIEZWŁOCZNIE) z postępowania i wezwać wykonawcę który jest drugi w kolejności do złożenia dokumentów
Mogę czyli nie muszę? Jak wygląda to ustawowo.
Najlepiej od razu po wykluczeniu poinformować o tej sytuacji, patrz na art. 92.1
A jeżeli nie powiadomiłam niezwłocznie, wystąpiłam do drugiego z kolejności - ten złożył prawidłowe dokumenty. To czy mogę informację o wykluczeniu zawrzeć łącznie z zawiadomieniem o wyborze najkorzystniejszej oferty?
TAK, teraz to już obowiązkowo
z wezwania z 26 ust 1 lub 2 - 10 lub 5 dni w zależności od wielkości postępowania, z art 26 ust 3 ty wskazujesz rozsądny termin
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc