1

Temat: procedura odwrócona w przetargu powyżej progów

Witam. Przetarg nieograniczony powyżej progów. Zapisałam w SIWz, że wraz z ofertą Wykonawca winien przedłożyć dokumenty potwierdzające parametry techniczne oferowanego sprzętu zawierające opis oferowanego asortymentu.  Opis  musi  potwierdzać  wszystkie  parametry  wymagane,  szczegółowo opisane  w  SIWZ.  Wykonawca  wskaże,  na  odpowiednim dokumencie,  której  pozycji asortymentowej dotyczy opis.
No i tu mam problem... wolałaby aby te dokumenty złożone były przez wykonawcę wezwanego w trybie art. 26 ust. 1 ustawy , tj. tego najwyżej ocenionego.
Jest to przetarg na informatyzację, więc te dokumenty będą bardzo obszerne i jak będę miała w ofercie to komisja będzie musiała sprawdzić wszystkie oferty wraz z tymi dokumentami. A jak zapisze że to są dokumenty o których mowa w art. 26 ust. 1 to będzie łatwiej. Wykonawcy złoża oferty , komisja je zbada i do tego wykonawcy który otrzymał najwyższa ilość punktów biorąc pod uwagę kryteria oceny oferty wystosuje zaproszenie do zaprezentowania systemu , jak będzie ok to wezwie w trybie art.l 26 ust. 1 do przedłożenia wszystkich wymaganych dokumentów, czyli wykazu osób, wykazu dostaw, US, ZUS, KRK itp. a także do przedstawienia wszystkich dokumentów potwierdzających parametry zaoferowanego sprzętu. Jak będzie wszystko dobrze , to odrzuci i zaprosi do prezentacji drugiego itd. Czy dobrze to rozumiem? jeżeli tak to muszę dokonać zmian zapisów w SIWZ, tak?

2

Odp: procedura odwrócona w przetargu powyżej progów

ja miałam tak że zarówno próbke systemu jak i  dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału tj. wykaz doświadczenia, osób,  żądałam tylko od najkorzystniejszego z art. 26 ust. 1

3

Marta napisał/a:

ja miałam tak że zarówno próbke systemu jak i  dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału tj. wykaz doświadczenia, osób,  żądałam tylko od najkorzystniejszego z art. 26 ust. 1

Marta a nikt ci tego nie zarzucił? i jak miałaś zapisane w SIWz aby było to zrozumiałe i czytelne? możesz mi przesłać SIWZ na priv, byłabym wdzięczna :-) pozdrawiam

4

Do olimpia1981

Przeczytaj - linki poniżej:

https://www.wprzetargach.pl/kategorie/dokumenty-potwierdzajace-spelnianie-przez-oferowane-dostawy-uslugi-lub-roboty-budowlane-wymagan-okreslonych-przez-zamawiajacego/czy-dokumenty-potwierdzajace-spelnianie-przez-oferowane-dostawy-uslugi-lub-roboty-budowlane-wymagan-okreslonych-przez-zamawiajac

https://www.wprzetargach.pl/kategorie/dokumenty-potwierdzajace-spelnianie-przez-oferowane-dostawy-uslugi-lub-roboty-budowlane-wymagan-okreslonych-przez-zamawiajacego/zadanie-zlozenia-probki-przeprowadzenia-demonstracji-lub-wizualizacji-lub-testu-w-celu-potwierdzenia-ze-oferowany-przez-wykonawc

https://www.wprzetargach.pl/kategorie/dokumenty-potwierdzajace-spelnianie-przez-oferowane-dostawy-uslugi-lub-roboty-budowlane-wymagan-okreslonych-przez-zamawiajacego/dokumenty-potwierdzajace-spelnianie-przez-oferowane-dostawy-uslugi-lub-roboty-budowlane-wymagan-okreslonych-przez-zamawiajacego

5

dziękuję Wam bardzo. Będę żądała na potwierdzenie że oferowany przedmiot spełnia wymagania Zamawiającego. Czyli złoży mi ten tylko oceniony najwyżej. Ale co z tłumaczeniami na polski. Wykonawca zadał zapytanie czy Zamawiający wyrazi zgodę aby te dokumenty nie były tłumaczone na polski (zgodnie z art. 9 ust. 3 ustawy). Co sądzicie na ten temat?

6

Marta napisał/a:

POSTĘPOWANIA SPRAWDZONE MAM  RPZEZ URZĄD MARSZAŁKOWSKI I JEST OK, POTRZEBUJESZ JESZCZE ZAPISÓW SIWZ?

7

Marta napisał/a:
Marta napisał/a:

POSTĘPOWANIA SPRAWDZONE MAM  RPZEZ URZĄD MARSZAŁKOWSKI I JEST OK, POTRZEBUJESZ JESZCZE ZAPISÓW SIWZ?

Jakbyś mogła to byłabym wdzięczna. A jak rozwiązałaś sprawę z tłumaczeniami na język polski?