1 (edytowany przez anka 2018-07-25 07:57:24)

Temat: obligat. dokumenty i oświadczenia powyzej progu unijnego

Chciałabym żądać minimum dokumentów i oświadczeń w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału  w postępowaniu tylko nie wiem, które MUSZĘ żądać (mam obowiązek żądać w postęp. powyzej progu), a których NIE.
Bardzo proszę o wskazanie tych dokumentów i oświadczeń, które są obligatORYJNE w post. powyzej progiu unijnego.

2

Odp: obligat. dokumenty i oświadczenia powyzej progu unijnego

z dokumentów chyba tylko krk

3

ok, a z oświadczeń...?

4

chyba 5, 6 i 10 z §5 rozporządzenia o dokumentach chodź te oświadczenia są przecież w jedz

5

jesli nie satwiasz warunkow udzialu to ja wymagałam jedz od wykonawcy oraz
a)    odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, chyba, że Wykonawca wskaże dostępność tego dokumentu w formie elektronicznej pod określonym adresem internetowym ogólnodostępnej i bezpłatnej bazy danych i Zamawiający może pobrać go samodzielnie z tej bazy danych;
b)    informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy oraz, odnośnie skazania za wykroczenie na karę aresztu, w zakresie określonym przez zamawiającego na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 5 i 6 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
c)    zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
d)    zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu

6

a, c i d dotyczą chyba podstaw wykluczenia fakultatywnych

7

Jo, tyle już wiesz z zamówień publicznych, pora abyś zrezygnował ze swojego ulubionego słowa ,,chyba" .

8

zgadza sie , ja dawałam też podstawy wykluczenia z art. 24 ust. 5

9

dla bezpieczeństwa procesowego wink

10

pozatym w tym miesiącu zajmuje się dodatkowo wycinką drzew i decyzjami środowiskowymi że o zalewaniach już nie wspomnę i w zasadzie niczego juz nie jestem pewien