Odp: elektronizacja zamówień
Projekt ustawy zmieniającej ustawę ? Prawo zamówień publicznych oraz ustawę o zmianie ustawy ? Prawo zamówień publicznych
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12312701/katalog/12516338#12516338
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → elektronizacja zamówień
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Projekt ustawy zmieniającej ustawę ? Prawo zamówień publicznych oraz ustawę o zmianie ustawy ? Prawo zamówień publicznych
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12312701/katalog/12516338#12516338
A jednak, nie wyrobią się
widzieliście prezentacje miniportalu? czy myślicie o innym czy zostajecie przy tym plus epuap?? na myśl samą "epuap" dostaje drgawek...no ale darmowe...
czy miniportal dotyczyć będzie tych poniżej i powyżej progów unijnych?
powyżej, chyba że nie zmienią ustawy
powyżej, chyba że nie zmienią ustawy
czyli inwestować w jakiś portal?czy czekać?
puszczać przetargi unijne przed 18 października po prostu i czekać
a co z tymi poniżej od pażdziernika?
jak zmienia ustawę co zapowiedzieli to po staremu do końca 2019 roku
.... chyba, że znowu się nie uda bo będziemy mieli wybory ....
A jednak, nie wyrobią się
Stało się
https://www.uzp.gov.pl/aktualnosci/sejm-uchwalil-ustawe-odsuwajaca-w-czasie-obowiazek-elektronizacji-zamowien-ponizej-progow-unijnych
Czyli na razie przerwa z szukaniem portalów do elektronizacji zamówień.
ulotne napisał/a:A jednak, nie wyrobią się
Stało się
https://www.uzp.gov.pl/aktualnosci/sejm-uchwalil-ustawe-odsuwajaca-w-czasie-obowiazek-elektronizacji-zamowien-ponizej-progow-unijnych
Czyli na razie przerwa z szukaniem portalów do elektronizacji zamówień.
DOKŁADNIE.. NIECH SIE FIRMY ULEPSZAJĄ, DOPRECYZOWUJĄ, PO CO TERAZ JUŻ PŁACIĆ ..
no nie do końca unijne przetargi muszą być w wersji elektrnicznej od 18 paździenika
no nie do końca unijne przetargi muszą być w wersji elektrnicznej od 18 paździenika
a nie tylko JEDZ?
Nowela ustawy dotycząca przesunięcia terminów elektronizacji zamówień dotyczy zamówień podprogowych. Przepisy dotyczące terminów wprowadzenia elektronizacji zamówień unijnych nie ulegają zmianie.
Nowela ustawy dotycząca przesunięcia terminów elektronizacji zamówień dotyczy zamówień podprogowych. Przepisy dotyczące terminów wprowadzenia elektronizacji zamówień unijnych nie ulegają zmianie.
nie ulegną, ale dostaniemy miniportal od 01.10.2018 z którego będzie możliwe puszczenie unijnego przetargu, tak?
"UZP w komunikacie z dnia 07.08.2018 podkreśla, że w przypadku postępowań, których wartość zamówienia jest równa lub przekracza tzw. progi unijne obowiązek elektronizacji powstaje od dnia 18 października 2018 r. (zgodnie z dyrektywą 2014/24/UE i przepisami prawa krajowego).
Przypominamy też, że projekty realizowane ze środków unijnych również podlegają elektronizacji."
To prawda?
Miraa a gdzie widziałaś ten zapis dot. środków unijnych?? Bo ja na stronie UZP znaleźć tego nie mogę, no chyba, że UZP napisał, a po czasie się wycofał i zapis usunął ze strony:)
Tego nie było na stronach UZP.
Taką informację dostałam od firmy szkolącej. Uznałam tą za chwyt marketingowy, ale po chwili spanikowałam i wolałam zapytać Was. co o tym sądzicie.
Ja o czymś takim nie słyszałam, a że realizuję kilkanaście zamówień właśnie z dofinansowania ze środków UE to się wystraszyłam.
Gdyby coś się wyjaśniło w tym temacie to proszę Miraa daj znać.
A czy Firma podczas szkolenia nie chciała Wam wcisnąć przez przypadek i zupełnie świadomie jakiejś swojej platformy lub swojego programu?? Może jak postraszą to ktoś kupi przed końcem 2019 roku ich program:)
Do Miraa:
Zapytaj autora stwierdzenia, iż "Przypominamy też, że projekty realizowane ze środków unijnych również podlegają elektronizacji" o podstawę prawną.
Zapytaj też tego autora, co on zrobi, jak np. Miniportal (a będzie nieodpłatny) będzie można od 18 października 2018 r., wykorzystywać do zamówień o wartości równej lub przekraczającej progi unijne.
Pewnie pomylił zamówienia współfinansowane ze środków unijnych z zamówieniami o wartości równej lub przekraczającej tzw. progi unijne. A nie powinien ...
no i gdzie ten miniportal?
Witam. Czy w przypadku daty 18.10 liczy się termin ogłoszenia ( tj. czy ogłoszenie musi być fizycznie opublikowane przed tą datą tj. mieć już nadany numer czy wystarczy, że zostanie przesłane do publikacji np. w dniu 17.10 będzie wysłane do DUUE?
platforma nie ruszy a my będziemy kombinować we własnym zakresie
Ależ jest info, że ruszy ... od jutra, sceptycy
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc