1

Temat: kosztorys ofertowy

Jeśli wykonawca złoży kosztorys ofertowy podpisany przez osobe nieupoważnioną, tzn. taką dla której nie dołączono pełnomocnictwa w ofercie - czy można wezwac do uzupełnienia kosztorysu w sensie "z prawidłowym podpisem"czy odrzucić od razu. Jeśli sam kosztorys jest ok.?

2

Odp: kosztorys ofertowy

wezwać!  odrzucenie kosztorysu  skutkowało ny odrzuceniem całej oferty nie ma czagoś takiego jak odrzucenie kosztorysu!!!!

3

rany człowieku dzięki, oczywiscie miałam na mysli kosztorys dołaczany do oferty, tu akurat inwestorski

4

I oczywiscie miałam na mysli odrzucenie całej oferty /notabene podpisanej w całości przez nieupoważnioną osobę/, ale o ile co do reszty mogę wezwac o uzupełnienie, to co do kosztorysu inwestorskiego mam wątpliwości czy mozna wzywac do uzupełnienia  /bo jest to wymiana/ w tej sytuacji. Wychodzi na to ze wykonawca musiałby składac oferte od nowa...

5

pokręciłaś trochę Kasandro, chodzi ci na pewno o kosztorys ofertowy nie o inwestorski no bo skąd miałby on się znaleźć w ofercie wykonawcy po drugie to że kosztorys podpisała osoba niuprawniona to pryszcz ale dalej piszesz że oferta jest podpisana przez osobe nie uprawniona jeżeli tak jest w istocie to oferta do odrzucenia