1

Temat: kryterium

w SIWZ i w ogłoszeniu podano, że kryterium oceny to cena i okres wykonania (max. do 30.11.2018) - przydział punktów określony wzorami

Jest po otwarciu ofert i dopiero się zorientowałam, że w formularzu ofertowym nie było rubryki na podanie okresu wykonania i żaden z wykonawców go nie podał ani tam ani w żadnym innym miejscu w ofercie.

Czy mogę dopytać się o okres wykonania z art. 87.1 czy może wszystkim przypisać max. okres wykonania z ogłoszenia i SIWZ i dać tyle samo punktów? bardzo nie chce tego unieważniać

2

Odp: kryterium

marnie widzę, raczej przyznał bym wszystkim 0 punktów

3

to że nie było rubryki nie znaczy że nie mieli podać..a może masz zapis w siwz że jak nie poda to dostaje 0 pkt? sprawdź

4

Czy był w SIWZ zapis że trzeba podać w ofercie okres wykonania zamówienia, gdziekolwiek w SIWZ?

5

Jeśli było w siwz kryterium, to obowiązkiem Wykonawcy było wpisanie tego w dowolnym miejscu choć nie było tego w druku oferty. Jeśli nie wpisał to znaczy, że nie akceptuje tego kryteriu i otrzymuje O pkt. W tym wypadku każdy. Zaden przepis nie wskazuje jak powinien wyglądać druk oferty, natomiast powinien spełniać warunki SIWZ

6 (edytowany przez kaskaa 2018-10-16 10:16:21)

W SIWZ było napisane, że kryterium oceny ofert to termin wykonania i sposób przyznawania punktów w tym kryterium - nigdzie nie było dosłownie napisane że należy podać termin wykonania zamówienia.  Nie było nigdzie napisane, że brak podania terminu spowoduje odrzucenie oferty. Było napisane że najwięcej punktów otrzyma ten kto poda najkrótszy termin wykonania zamówienia. W SIWZ były podane skrajne terminy wykonania zamówienia, a w formularzu oferty było oświadczenie, że podpiszą umowę na warunkach opisanych w SIWZ i w umowie.
I tego bym się trzymała, że skoro zgadzają się na podpisanie umowy zgodnie z warunkami SIWZ to akceptują termin wykonania (skrajne daty) i każdemu przyznałabym 0 pkt w kryterium czas wykonania

7

sama sobie odpowiedziałaś

8

Zawsze lepiej się myśli grupowo;D

Co za irytująca rzecz to Nie jestem robotem - ostatnio z 8 obrazków mi się pokazało zanim mnie przepuściło