Odp: elektronizacja zamówień
Co do zasady nie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → elektronizacja zamówień
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co do zasady nie
co do zasady nie - odnosisz do Zamawiającego czy Wykonawcy? Czy obu?
Do Zamawiającego.
formularz postępowania na mini portalu wypełnia się w dniu opublikowania w DUUE - Tak?
tak bo trzeba wpisać nr
Witam
Czy ktoś ma już SIWZ powyżej progów unijnych? kurcze ja właśnie robię i muszę się wspierać jakimiś zapisami bo sama nic nie wymyślę. Wiem, że na stronie są przykładowe zapisy odnośnie komunikacji ale zastanawiam się nad procedurą odwróconą, tzn. czy te oświadczenia i dokumenty mogą być zeskanowane i przesłane na adres email czy muszą być podpisane elektronicznie? może ma ktoś już opracowany SIWZ i mógłby mi pomóc, z góry dziękuję
Witam
Czy ktoś ma już SIWZ powyżej progów unijnych? kurcze ja właśnie robię i muszę się wspierać jakimiś zapisami bo sama nic nie wymyślę. Wiem, że na stronie są przykładowe zapisy odnośnie komunikacji ale zastanawiam się nad procedurą odwróconą, tzn. czy te oświadczenia i dokumenty mogą być zeskanowane i przesłane na adres email czy muszą być podpisane elektronicznie? może ma ktoś już opracowany SIWZ i mógłby mi pomóc, z góry dziękuję
u mnie tez radosna twórczość
Muszą być podpisane.
Muszą być podpisane.
Marcel a masz może już jakiś przykładowy SIWZ?
Nie mam jeszcze, do końca roku zostały mi same postępowania do progów unijnych.
może coś rzucą jako przykładowe na UZp?
choć na to bym za bardzo nie liczył gdyż będą się uczyć na nas.
Są procedury po nowemu na stronce MiniPortalu - wejdź sobie w zakładkę "Lista Postepowań" - do wyboru do koloru z różnych podmiotów.
My też już przez pierwszą przebrnęliśmy
Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa. A jak to jest z umową przy elektronizacji?? Całe postępowanie elektronicznie a umowa w wersji papierowej? Są jakieś interpretacje co do zawierania umów po elektronizacji??
Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa. A jak to jest z umową przy elektronizacji?? Całe postępowanie elektronicznie a umowa w wersji papierowej? Są jakieś interpretacje co do zawierania umów po elektronizacji??
umowy po staremu
golavox a na jakiej podstawie ta informacja? I jak później archiwizować postępowanie jak część elektronicznie a część w papierze:(
golavox a na jakiej podstawie ta informacja? I jak później archiwizować postępowanie jak część elektronicznie a część w papierze:(
ustawa kończy się na wyborze najkorzystniejszej oferty; umowa to już KC. Żadne zmiany nie objęły umów
No racja zagalopowałam się w tej elektronizacji:) To umowa zostaje w papierze.
A jeszcze tak zapytam Was doświadczonych, w jakiej formie powinien być protokół ZP-PN z postępowania?? A oświadczenia na podstawie art. 17 ust. 2 będziecie podpisywać kwalifikowanym podpisem, czy to oznacza, że członkowie komisji przetargowej powinny posiadać podpisy kwalifikowane? Jak Wy to widzicie?
No racja zagalopowałam się w tej elektronizacji:) To umowa zostaje w papierze.
A jeszcze tak zapytam Was doświadczonych, w jakiej formie powinien być protokół ZP-PN z postępowania?? A oświadczenia na podstawie art. 17 ust. 2 będziecie podpisywać kwalifikowanym podpisem, czy to oznacza, że członkowie komisji przetargowej powinny posiadać podpisy kwalifikowane? Jak Wy to widzicie?
wg. mnie po staremu
Protokoły papierowo.
Marcel a oświadczenia z art. 17?? Przecież je składają członkowie komisji i uczestniczący w postępowaniu tuż po otwarciu ofert.
Papierowo, to nie jest komunikacja.
fifi, tak czy tak będziemy wszystko drukować i podpisywać. Jak to zwykle bywa okaże się, że po elektronizacji papierów będziemy produkować nawet więcej niż do tej pory
Nie do końca, ofert nie ma potrzeby, są do tego wytyczne.
Wiecie chłopaki ja miałam trochę inną wizję elektronizacji, ponieważ wychodziłam razem z koleżanką z założenia, ze całe postępowanie powinno być elektronicznie prowadzone, czyli, że nie tworzysz w toku postępowania żadnych papierów, a cała archiwizacja będzie się odbywała także elektronicznie, zgodnie z tymi przepisami dot. elektronicznego archiwizowania dokumentów.
A z tego co widzę, jakie są Wasze założenia to wychodzi, że część oferty elektronicznie, a część papierowo, tylko ja znów mam wątpliwość jak to później zarchiwizować??
No już całkiem zdurniałam i zgłupiałam;( Tak to kuźwa jest jak piszą ustawę zza biura a my praktycy musimy to stosować, a do końca nie wiemy jak, bo przepisy jak zwykle w zamówieniach są zbyt ogólne:(
Komunikacja jest elektroniczna, co do archiwizacji tej właśnie komunikacji musi być zapisana i przechowywana na serwerach, masz do tego rozporządzenie.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc