Z jakiegoś starszego przetargu:
Ocena oferty w kryterium czas reakcji związany ze sprawowaniem nadzoru autorskiego zostanie wyliczona za pomocą następującej punktacji:
4 dni robocze (maksymalny termin) ? 0 pkt
3 dni robocze - 5 pkt
2 dni robocze - 10 pkt
1 dzień roboczy - 15 pkt
Zaoferowany czas reakcji musi zawierać się w przedziale od 1 do 4 dni roboczych.
UWAGA! W przypadku zaoferowania czasu reakcji powyżej 4 dni roboczych lub braku podania czasu reakcji w formularzu ofertowym Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp.
+ oczywiście w umowie zapisy odnośnie kar za opóźnienie w czasie reakcji
Czas reakcji liczymy coś w stylu (tu akurat z przetargu na dostawy):
Zamówienia złożone danego dnia roboczego do godziny 12:00 uważa się za złożone w tym dniu .
Zamówienia złożone danego dnia roboczego po godzinie 12:00 uważa się za złożone w następnym dniu roboczym.
EDIT:
Nie mogłem znaleźć dokładnego opisu jak liczymy czas reakcji w nadzorze inwestorskim, ale to było coś w stylu:
- jak wyślemy do Ciebie maila z pytaniem do godziny 15 to masz X następnych dni roboczych na udzielenie odpowiedzi
- jak wyślemy do Ciebie maila z pytaniem po godzinie 15 to masz X+1 następnych dni roboczych na udzielenie odpowiedzi
I chyba był przykład podany, bo liczenie przeważnie Wykonawcom sprawia kłopot:
Wykonawca zaoferował czas reakcji 2 dni robocze.
1) Pytanie wysyłamy w poniedziałek o 12:00 - odpowiedzi oczekujemy do środy do 23:59
2) Pytanie wysyłamy w poniedziałek o 17:00 - odpowiedzi oczekujemy do czwartku do 23:59
A bardziej językiem zamówień (to akurat z przetargu na usługi) u mnie brzmi to tak:
5) Strony ustalają następujące zasady obliczania początku biegu Czasu Naprawy:
a) jeżeli Zamawiający zgłasza Wadę w Dniu Roboczym i w Godzinach Roboczych, bieg Czasu Naprawy rozpoczyna się z początkiem następnego Dnia Roboczego;
b) jeżeli Zamawiający zgłasza Wadę w dniu innym niż Dzień Roboczy lub w Dniu Roboczym, jednak po godzinie 17:00, uznaje się, że Wada została zgłoszona w kolejnym (następującym po nim) Dniu Roboczym (Dzień Zgłoszenia), a bieg Czasu Naprawy rozpoczyna się z początkiem najbliższego Dnia Roboczego następującego po Dniu Zgłoszenia.
Oczywiście mam też zdefiniowane Dni Robocze, Godziny Robocze itd.