1

Temat: Grupa kapitałowa, a odrzucenie oferty - wzywać?

Czy jeżeli oferta zostaje odrzucona, a wykonawca nie złoży oświadczenia o przynależności do grupy kapitałowej w ciągu 3 dni, to czy wzywam go do jego uzupełnienia?

2

Odp: Grupa kapitałowa, a odrzucenie oferty - wzywać?

Nie.

3 (edytowany przez ulotne 2018-12-10 12:56:10)

A co w przypadku kiedy pozostałe oferty nie podlegają odrzuceniu to wzywać do uzupełnienia czy nie. Wystarczy skan tego oświadczenia na e-mail czy żądać w wersji papierowej pocztą tradycyjną?

Jak jeszcze stosujecie jeśli grupa kapitałowa dołączona jest do oferty o treści że Wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, przyjmujecie to czy mimo to wzywacie do ponownego złożenia tego samego dokumentu tylko z inną datą?

4 (edytowany przez Marcel 2018-12-10 13:41:47)

Rozporządzenie w sprawie rodz. dok. uległo zmianie a więc kopia jest dopuszczona, jeżeli masz procedurę odwróconą wówczas oświadczenia (oprócz najwyżej ocenionego) są raczej zbyteczne.

5

Dzięki Marcel. Ja dzwonię do wykonawców prosząc o przesłanie GK w wersji skanu e-mailem a później w wersji papierowej byleby w przeciągu tych 3 dni GK wpłynęła do mnie czy tak czy tak, bo jakby nie patrzył to info w nich zawarte jest wiążące.

6

grupa kapitałowa -może być kopia oświadczenia czy kopia potwierdzona za zgodność?

7

"za zgodność z oryginałem"