Temat: Grupa kapitałowa, a odrzucenie oferty - wzywać?
Czy jeżeli oferta zostaje odrzucona, a wykonawca nie złoży oświadczenia o przynależności do grupy kapitałowej w ciągu 3 dni, to czy wzywam go do jego uzupełnienia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Grupa kapitałowa, a odrzucenie oferty - wzywać?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy jeżeli oferta zostaje odrzucona, a wykonawca nie złoży oświadczenia o przynależności do grupy kapitałowej w ciągu 3 dni, to czy wzywam go do jego uzupełnienia?
Nie.
A co w przypadku kiedy pozostałe oferty nie podlegają odrzuceniu to wzywać do uzupełnienia czy nie. Wystarczy skan tego oświadczenia na e-mail czy żądać w wersji papierowej pocztą tradycyjną?
Jak jeszcze stosujecie jeśli grupa kapitałowa dołączona jest do oferty o treści że Wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, przyjmujecie to czy mimo to wzywacie do ponownego złożenia tego samego dokumentu tylko z inną datą?
Rozporządzenie w sprawie rodz. dok. uległo zmianie a więc kopia jest dopuszczona, jeżeli masz procedurę odwróconą wówczas oświadczenia (oprócz najwyżej ocenionego) są raczej zbyteczne.
Dzięki Marcel. Ja dzwonię do wykonawców prosząc o przesłanie GK w wersji skanu e-mailem a później w wersji papierowej byleby w przeciągu tych 3 dni GK wpłynęła do mnie czy tak czy tak, bo jakby nie patrzył to info w nich zawarte jest wiążące.
grupa kapitałowa -może być kopia oświadczenia czy kopia potwierdzona za zgodność?
"za zgodność z oryginałem"
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc