1

Temat: Zmiana treści SIWZ-krok po kroku

Czy mogę prosić o podpowiedź jakie kroki po kolei się wykonuje, w przypadku zmiany treści SIWZ prowadzącej do zmiany treści ogłoszenia o zamówieniu (chodzi mi dokładnie kiedy wysyłacie zmianę do wykonawców, publikujecie na stronie).

2

Odp: Zmiana treści SIWZ-krok po kroku

Ja nie wysyłam do Wykonawców bo tak mam w siwz, że mają kontrolować moje zapisy na BiP. Robię zmiane ogłoszenia i zamieszczam to wszystko ze zmianami na BiP w tym samym dniu

3

Art. 38 ust.4 Pzp z uwzględnieniem ust.6.

4 (edytowany przez Marta 2018-12-06 13:08:27)

jak byście postąpili- Zamawiający udzielił wyjaśnień , a następnie Wykonawca wystąpił z kolejnym pytaniem dotyczącym tego wyjaśnienia i Zamawiający odpowiada tym razem że jednak przeanalizował jeszcze raz odpowiedź nr 1 i ją zmienia. Czy to zobowiązuje Zamawiającego do przedłużenia terminu składania ofert?

5

tak

6

ale nie zmienia sie nigdzie treść ogłoszenia ani siwz, jedynie odpowiedź na pytanie do dokumentacji projektowej

7 (edytowany przez Marta 2018-12-07 07:44:07)

i jeszcze jedno pytanie, wpłynęło pytanie po terminie na ich zadawanie, ale Zamawiający chce udzielić na nie odpowiedzi , będzie też przesuwał termin składania ofert. Na tą chwile termin składania ofert to 11.12. czy musi dziś odpowiedzieć na pytania czy może też jutro bo też jest dzień pracujący dla zamawiającego i też może to zrobić -czy będzie spełniony termin dwóch dni przed terminem składania ofert?

8

Możecie odpowiedzieć jutro.

9

j.w.
a co do terminu przedłużenia nie zawsze jest zobligowany to jest zależne od tego co zmienia. Jeśli jest to samo wyjasnienie to nie ma obowiązku