1 (edytowany przez Marta 2018-12-03 09:26:09)

Temat: zbiorczy plan zamówień publicznych

mam pytanie do Was jak praktykujecie aktualizacje zbiorczego planu zamówień (nie mylić z planem postępowań) czy zapisy waszych regulaminów omawiają jak to ma wyglądać w trakcie roku? czy komórki zgłaszają Wam te zmiany lub nowe zamówienia również  te małe do 30 tys euro?

2

Odp: zbiorczy plan zamówień publicznych

Marcel pomożesz?

3

Raczej nie pomogę, nie mam takich planów.

4

nie zgłaszają, robię na bieżąco i w zasadzie niechcę wiedzieć. Mają pilnować tylko czasu - odpowiednio wcześniej

5

u mnie zgłaszają po czasie.. albo sama przy rejestracji faktur do sprawozdania to widze, jakiś pomysł na to?

6

Mam roczny plan zamówień. Jak czegoś nie wprowadzą do planu uzgadniając ze mną terminy to nie robię przetargu. Małe zamówienia poza planem

7

co to znaczy małe zamówienia poza planem?a co z zamówieniami tożsamymi z różnych działów?trzeba je zsumować łącznie i wyznaczyć procedure żeby nie było zarzutu dzielenia zamówienia  w celu ominięcia ustawy

8

Marta, zadajesz pytanie czysto techniczno-organizacyjne, uważam że jest to ewidentnie sprawa do rozstrzygnięcia w twojej własnej jednostce.

9

Małe - znaczy poniżej 30.000,00
Tożsame - każdy wydatek, nawet najdrobniejszy przechodzi przez koordynatora ds ZP który ocenia czy rodzaje wydatków łączyć z innymi czy nie. Jednostka raczej mała.

10

wiem że to ustalenia wewnętrzne regulaminy itd... ale nie stosują się wszyscy pracownicy do nich, stąd moje pytanie
Jarosław- rozumie że macie  w jednostce osobę przez którą przechodzi każdy zakup najdrobniejszy i tam jest ustalana procedura danego zakupu tak?