Odp: sprawozdanie
Tak Weronika5 wpisujesz wszystkie po kolei, nawet te unieważnione, wpisując nr z BZP lub DUUE, podając kody CPV:( niestety roboty dużo:(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak Weronika5 wpisujesz wszystkie po kolei, nawet te unieważnione, wpisując nr z BZP lub DUUE, podając kody CPV:( niestety roboty dużo:(
Dzięki
na pewno wszystkie? wydaje się że tylko te z podpisanymi umowami bo chcą wartość zawartej umowy
Na pewno.
a jeżeli zamówienie było podzielone na dwie części i na jedną część umowę podpisano a drugą unieważniono to wpisujecie dwa razy??
Umowa z PWPW obejmuje
- druki prawa jazdy, dow. rejest. i karty pojazdu (zwolnienie z 4.5c.a - dokumenty publiczne)
- znaki legalizacyjne i nalepki związane tablicą rejestracyjną (zwolnienie 4.5c.b - druki strategicznego znaczenia)
W sprawozdaniu 2 oddzielne rubryki ale umowa jedna i trudno wydzielić części a i b.
Wpisać 2x tą samą umowę czy 1x a w drugiej rubryce wyjasnienie, np "dane j.w."?
Pomóżcie proszę. Czy koszty występów kabaretów i zespołów muzycznych (3 zamówienia wartość około 35 tys. zł) powinienem ująć w sprawozdaniu jako koszty na podstawie 4d ust.1 pkt.2 i wykazać je w części X wiersz 47 tabeli czy dorzucić je do wspólnego worka do 30 tys. euro?
do wora
Dot części V sprawozdania: Przeprowadziłem w ubiegłym roku 1 postępowanie w którym było kilkadziesiąt pakietów. Nie wiem za bardzo jak wypełnić ten punkt. Czy tą część należy wypełnić dla każdego pakietu (oferty częściowej) osobno???
W cz. VIII wpisujemy niemalże wszystkie postępowania, bo wszędzie wymagałam umowy o pracę
Ale co w sytuacji kiedy postępowanie miałam w częściach i unieważniono jedna część. Wpisuję posterowanie - nr jest jeden, ogłoszenie jedno ale mam wątpliwość w pytaniu o unieważnienie. Czyżby trzeba było każda część teraz rozpisać? masakra jakaś!
Czy ryczałt za paliwo też sprawozdajemy?
czy badania lekarskie też?
Badania lekarskie ujmuję. Ryczałt za paliwo to ciekawy temat. Znalazłem coś takiego: http://www.gazetapodatkowa.gofin.pl/ministerstwo-finansow-wyjasnia-ryczalt-za-jazdy-lokalne-jest,artykul,152765.html
Wynika z tego że ryczałt to przychód podlegający opodatkowaniu wraz z pozostałymi składnikami wynagrodzenia za pracę więc raczej nie jest wydatkiem z zamówień publicznych. Co o tym myślicie?
Jeszcze jedno mam pytanie a mianowicie: Przeprowadzono w roku 2017 zamówienie na usługi społeczne, wybrano kilka osób z którymi podpisana będzie umowa (z każdym z osobna). I tu mam problem bo część umów (np 5 z 15) zostało podpisanych w 2017 a reszta (10 umów) będzie podpisana w 2018 r. Czy w sprawozdaniu podać wartość całego zamówienia (dla 15 umów pomimo braku części umów) czy tylko dla umów podpisanych w 2017r.
ja bym wpisała tylko te podpisane w roku 2017
Jeszcze jedno mam pytanie a mianowicie: Przeprowadzono w roku 2017 zamówienie na usługi społeczne, wybrano kilka osób z którymi podpisana będzie umowa (z każdym z osobna). I tu mam problem bo część umów (np 5 z 15) zostało podpisanych w 2017 a reszta (10 umów) będzie podpisana w 2018 r. Czy w sprawozdaniu podać wartość całego zamówienia (dla 15 umów pomimo braku części umów) czy tylko dla umów podpisanych w 2017r.
W sprawozdaniu ujmujesz tylko te umowy co zostały zawarte w 2017 r. (np. 5 z 15 które zostały podpisane w 2017 r.) natomiast w sprawozdaniu za 2018 r. ujmiesz pozostałe umowy zawarte w 2018 r.
a wykup kanalizacji sanitarnej od mieszkańców wpisujecie w 4.8 czy 4.3i?
dostawa wody, wywóz śmieci....te umowy trwają u nas od zarania dziejów czyli sprzed 2004r. Czy takie umowy w ujęciu rocznym powinno sie sprawozdawac?
dwie grupy zakupowe
1) na prąd przetarg unijny ale wartość naszych umów (każdy z grupy podpisuje umowy oddzielnie) poniżej wartości z 11 ust 8 ując w sprawozdaniu do dużych przetargów czy małych??
2) na gaz razem przetarg, oddzielnie poniżej 30 tys euro w przetargach czy do wora z 4.8??
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc