Temat: Wniosek o przedłużenie związania z ofertą
Wysłałam zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, zwróciłam wadium wykonawcom. Czy chcąc przedłużyć TZO wysyłam Wniosek do wszystkich wykonawców, czy tylko do najkorzystniejszego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Wniosek o przedłużenie związania z ofertą
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wysłałam zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, zwróciłam wadium wykonawcom. Czy chcąc przedłużyć TZO wysyłam Wniosek do wszystkich wykonawców, czy tylko do najkorzystniejszego?
Do wszystkich.
Czyli wysyłam do wszystkich, a o przedłużenie wadium tylko najkorzystniejszego.
Przedłużenie wadium też do wszystkich. Przedłużenie TZO z jednoczesną ważnością wadium
Czy w takim przypadku przedłużenie terminu związania ofertą jest konieczne?
Jest już po wyborze najkorzystniejszej oferty, wadium zostało zwrócone wykonawcom. Nie przedłużą w takim razie ich ważności.
po wyborze to tylko najwyżej oceniony przedłuża wraz wadium lub wnosi nowe wadium.
Ale czy we wniosku o przedłużenie TZO wysyłanym do pozostałych wykonawców, wnioskuję również o przedłużenie lub wniesienie wadium?
Nie.
Reasumując:
1. Wysyłam wniosek do wszystkich wykonawców, wnioskuję o przedłużenie TZO bez przedłużenia ważności wadium, czy wniesienia nowego.
2. Wysyłam wniosek do wykonawcy najkorzystniejszego, wnioskuję o przedłużenie TZO wraz z przedłużeniem ważności wadium.
Czy, tak?
Tak, tak.
Art. 85 ust 4
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc