1

Temat: informacj a wyborze oferty a podpisanie umowy

Witam, mam takie pytanie wysłałam informacje o wyborze oferty do wszystkich wykonawców e-maile i pocztą, oczywiście zalezy nam na czasie i żeby podpisać umowę po 5 dniach, tylko potwierdzenie otrzymania meilem nie dostałam w dniu wysłania meilem tylko po paru dniach, czy tez to może uznać i podpisać umowę po 5 dniach.

2

Odp: informacj a wyborze oferty a podpisanie umowy

,,nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia"

3

To że nie odczytali wcześniej to ich sprawa, jak kolega wyżej, 5 dni od przesłania.

4

Zamawiający zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego, z zastrzeżeniem art. 183, w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, jeżeli zawiadomienie to zostało przesłane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, albo 10 dni - jeżeli zostało przesłane w inny sposób (np. za pośrednictwem operatora pocztowego) - w przypadku zamówień, których wartość jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp.

Jeżeli zamawiający prześlę zawiadomienie tego samego dnia pocztą elektroniczną i pocztą, tj. za pośrednictwem operatora pocztowego, to zawiera umowę w terminie nie krótszym niż 5 dni czy 10 dni?

5

I tu jest znak zapytania, można się spierać w tym zakresie, jednak dla mnie 5 dni.

6

no tu nie mam wątpliwości że 5 skoro wysłałby pocztą a jednocześnie elektronicznie