1

Temat: jescze trzy przypadku uzupelniania

czy wzywac do uzupełnienia?
1. dwustornna kserokopia świadectwa posiadania uprawnień zawodowych - strona tytułowa nie poświadczona za zgodność, uzupelniać?
2. wykonawca potwierdza "za zgodność": jest parafka, data i formula "za zgodnosć" , ale w siwz był zapis że jak jest parafka to ma być pieczątka - uzupelniać?
3. kserokopia dokumentu podpisana przez wykonawce bez formuly "za zgodność" - uzupenić?

2

Odp: jescze trzy przypadku uzupelniania

w pkt 1 i 2 uznałabym że jest ok. ale w 3 no to trzeba wezwac do uzupełnienia po ta pieczątka i podpis nie wiadomo do czego służą - co do pierwszej wypowiedzi - mam nadzieję że zapis "jak jest parafa to musi byc pieczątka" dotyczy tylko stwierdzania zgodności

3

tak dotycza tylko stwierdzenia zgodności:)
ale mam tez takie pytanie kserokpia zaświadczenia o wpisie do ewidencji dz. gospod. urząd gminy na kserokopii poświadcza picztką i podpisem pani inspetkro ze dokument jest aktualny, pieczątka i podpis jest oryginalna tzn. wykonawca nie kserowal tego tylko załączył oryginalna aktualizację skopiowanego dokumenty (nie wiem czy rozumiecie moj wywód) po czym podpisał się na tym dokumencie ale własnie bez kaluzuli za zgodność z oryginałem - uznac że dołączył mi oryginał?

4

wg mnie pkt 2 uzupełniać, parafka bez imiennej pieczątki-nie!

5

2 i 3 do uzupełnienia a co do EDG uznać że jesto oryginał.

6

Zgadzam się z Marko

7

nie pisałam o pkt 3, bo Dana wyczerpała temat, po co się powtarzać, no ale tak..potwierdzenie przez Marko, konkretnie, rzeczowo i prostolinijnie

8

Jacek potwierdza
że Marko to twierdza
w informacjach - oszczędnie
ale na temat i konkretnie

9

Czasem warto powiedzieć krótko, niż niepotrzebnie rozpętać "wojnę"... Później są jakieś fochy i takie tam...

10

Witam!!...jestem nowicjuszem i mam pytanie- Czy nie wpisanie w formularzu ofertowym przez Wykonawce terminu wykonania zamówienia stanowi podstawe do odrzucenia oferty.??/ W SIWZ zawarty został termin..Byc moze to banalne pytanie ale proszę o odpowiedź. pozdrawiam

11

kaltone napisał/a:

Czy nie wpisanie w formularzu ofertowym przez Wykonawce terminu wykonania zamówienia stanowi podstawe do odrzucenia oferty.??

Jeśli jest zapis "akceptuje warunki SIWZ" lub podobny, to oferta jest OK.

12

a tu jesteś Kaltone
dostałeś odpowiedź od Piotra
odzywa się we mnie "Alkapone"
bo przez Ciebie Piotra zaliczyłam do łotra!!!!:D