Temat: skan pełnomocnictwa równiez dopuszczony
artykuł w GP z 14.05, kto ma niech zamieści,
Scan papierowej wersji pełnomocnictwa podpisany kwalifikowanym podpisem przez uprawnioną osobę (chyba udzielającą pełnomocnictwa) - dopuszczony.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → skan pełnomocnictwa równiez dopuszczony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
artykuł w GP z 14.05, kto ma niech zamieści,
Scan papierowej wersji pełnomocnictwa podpisany kwalifikowanym podpisem przez uprawnioną osobę (chyba udzielającą pełnomocnictwa) - dopuszczony.
w zajawki artykułu wywnioskować można, że należy stosować analogię do skanu oferty.
Pisałem już o tym na forum w styczniu: Jeżeli oryginał pełnomocnictwa składanego w postępowaniu o udzielenie zamówienia, nie został sporządzony w postaci dokumentu elektronicznego, wykonawca powinien sporządzić i przekazać elektroniczną kopię posiadanego pełnomocnictwa. W przypadku przekazywania przez wykonawcę elektronicznej kopii pełnomocnictwa, należy opatrzyć ją kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez notariusza lub przez osoby, które tego pełnomocnictwa udzieliły. Opatrzenie kopii pełnomocnictwa kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez notariusza lub przez osoby, które tego pełnomocnictwa udzieliły jest równoznaczne z poświadczeniem elektronicznej kopii pełnomocnictwa za zgodność z oryginałem.
Nie wydaje Wam się przy tym, że robi sie coraz większy bałagan i brak konsekwencji. Wszystko trzeba interpretować, a potem kontroli przekazywać że w tym momencie nie było interpretacji a za tydzień była. Czeski film jest prostszy do ogdadnięcia. Myślę, że nowa ustawa będzie miała choć trochę mniej bubli.
Zagadnienia nie są proste (elektronizacja), teraz w to wchodzimy i się kształtujemy,
ale kiedyś będzie dobrze.
Myślę, że nowa ustawa będzie miała choć trochę mniej bubli.
Na to bym nie liczył. Dzisiejszy sposób powstawania i procedowania aktów prawnych (nocą i w pośpiechu) nie daje szans na to, ze powstanie coś porządnego
cbud napisał/a:Myślę, że nowa ustawa będzie miała choć trochę mniej bubli.
Na to bym nie liczył. Dzisiejszy sposób powstawania i procedowania aktów prawnych (nocą i w pośpiechu) nie daje szans na to, ze powstanie coś porządnego
w tym przypadku mają więcej czasu - ma wejść w życie od 1 stycznia 2021 oby tylko platforma była gotowa do tego czasu
jaka, obywatelska?
obywatelskiej patrząc na wyniki ostatnich wyborów chyba raczej nie będzie, e-zamówień może się uda
Jak Schetyna znajdzie pomysł na PIS to będzie, na razie mówi że jest pomysł tylko trzeba go dobrze poszukać,
....to wyższa sztuka polityki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc