1

Temat: Siwz - podział na czesci

Moi Drodzy.
Zamówienie podzielone na części. Chce je zrobić w oddzielnych postępowaniach - postepowanie A i postepowanie
B,  A nie jak do tej pory w jednym i tylko z podziałem na części.
I teraz mam watpliwosci...
W Siwz w postępowaniu A i B ujmuje ze zamówienie podzielone jest na części? Zawieram gdzieś tą informacje że jest to część zamówienia? Do tej pory miałem jedno zamówienie i problemu nie było bo wszystko było rozdzielone z podziałem na części a w postępowaniach rozdzielnych mam kłopot.

2

Odp: Siwz - podział na czesci

Po co sobie robić więcej pracy?

3

W SIWZ nic nie musisz pisać. W protokole zaznaczasz że jest to zamówienie podzielone na części.

4

W związku z podziałem zamówienia na części i przeprowadzeniu tego w 2 postępowaniach w ogłoszeniu o zamówieniu jest:

II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
tak/nie--

To pytanie tyczy tylko postępowania (części) które w danej chwili ogłaszam czy ogólnie całego zamówienia składającego się z 2 części?
Moim zdaniem tyczy się to danego postępowania tj. danej części i w związku z tym, że to dane postępowanie na części nie jest podzielone TO ZAZNACZAM "nie"

dobrze myślę?

PS. WIEM,ŻE PRZEZ 2 POSTĘPOWANIA JEST WIĘCEJ ROBOTY---NIE JA RZĄDZĘ:)

5

Skoro nie masz ofert częściowych w danym ogłaszanym postępowaniu to zaznaczasz "nie".

6

W opisanej przez Ciebie sytuacji nie ma zamówienia podzielonego na części tylko dwa odrębne zamówienia. Zastanów się jednak jak uzasadnisz w protokołach postępowania (2) brak podziału zamówienia na części.

7

marekw2 napisał/a:

Zastanów się jednak jak uzasadnisz w protokołach postępowania (2) brak podziału zamówienia na części.

Wtedy zaczyna się "lanie wody" big_smile