1

Temat: otwarcie ofert

Zamówienie PN na RB podzielone na 2 części. Przeprowadzone zostaną 2 postępowania. Czy podczas otwarcia ofert zamawiający podaje kwotę jaka zamierza przeznaczyć na sfinansowanie całego zamówienia (2 części) czy wartość danej części którą "otwiera"?

2 (edytowany przez janek159 2019-08-13 12:41:16)

Odp: otwarcie ofert

a jak będziesz przyrównywał ceny ofertowe pod względem ewent. unieważnienia, to do całej kwoty czy do kwoty odpowiadającej danej części?

3

Zawsze podaję na całość zamówienia, w tym kwoty podzielone na daną część.

4

przede wszystkim na część

5

janek159 napisał/a:

a jak będziesz przyrównywał ceny ofertowe pod względem ewent. unieważnienia, to do całej kwoty czy do kwoty odpowiadającej danej części?

Jasne,że do części

6

Marcel napisał/a:

Zawsze podaję na całość zamówienia, w tym kwoty podzielone na daną część.

Tak zawsze robiłem z tym , że tym razem mam oddzielne postępowania i w pierwszym przetargu nie podałem kwoty szacunkowej do wiadomosci (która jednocześnie jest tą jaką przeznaczyliśmy na sfinansowanie zamówienia). Podając na otwarciu 1 wartość jaką przeznaczę na sfinansowanie 2 części , czy nie narażam się na zarzut, że nie równo potraktowałem wykonawców z tych dwóch postępowań? Jedni nie znali wartości szacunkowej (z pierwszego przetargu) a drudzy wiedzieli (z drugiego przetargu) bo odczytano ją podczas otwarcia pierwszej części.