1

Temat: Szacowanie w zakresie odbierania i zagospodarowania odpadami komuna.

Ogłaszam przetarg  nieograniczony na świadczenie usług w zakresie odbierania i zagospodarowania odpadów komunalnych na rok 2020 r. Szacuję  wartość  zamówienia na podstawie poprzedniego rok budżetowego 2019  zgodnie z art 34 ust1 pkt 1  z uwzględnieniem wskaźnika inflacji i i innych dodatkowych czynników wpływającym na cenę.

Nie posiadamy swojego własnego punktu selektywnej zbiórki odpadów komunalnych  (PSZOK). Mamy zamiar spisać  umowę w trybie art 4 pkt 8 pzp wyłącznie  na dzierżawę placu pod PSZOK na  1 rok

Moje pytanie brzmi
Czy nie powinnam jednak  do szacowania wartości zamówienia  przyjąć cały zakres zamówienia łącznie z dzierżawą pod PSZOK i dopuścić składanie ofert częściowych ?
1 cześć na dzierżawę pod PSZOK na rok 2020,
2 część na świadczenie usług w zakresie odbierania i zagospodarowania odpadów komunalnych  na rok 2020.

2

Odp: Szacowanie w zakresie odbierania i zagospodarowania odpadami komuna.

Tak właśnie robię, dzielę na dwie części - w zakresie odbierania i zagospodarowania oraz PSZOK.

3

Można nawet trzy szacunki. Pszok. Zagospodarowanie i odbiór

4

Dziękuję za Waszą opinię.Pozdrawiam

5

Istnieje również wersja, iż osobno dla mieszkańców, osobno dla niezamieszkałych smile

6

cbud napisał/a:

Istnieje również wersja, iż osobno dla mieszkańców, osobno dla niezamieszkałych smile

czyli w zasadzie 6 szacunków wink

7

jo napisał/a:
cbud napisał/a:

czyli w zasadzie 6 szacunków wink

i nie zapominajmy o mieszkańcach okresowych wink
ja robię jeden

8

ja też robię jeden i jestem spokojny.