Odp: uzupełnianie dokumentów
Dana, przeciez wiadomo, że piłe o takiej mocy miał cioteczny wuj szwagra z drugiego małżeństwa ciotki Zosi kierownika zamawiającego ... i o czym tu deliberować...?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dana, przeciez wiadomo, że piłe o takiej mocy miał cioteczny wuj szwagra z drugiego małżeństwa ciotki Zosi kierownika zamawiającego ... i o czym tu deliberować...?
bardzo mi się podoba ewentualny zakaz fotografowania ofert, u mnie zaczęła się plaga
resort rolnictwa (czy jak to sie tam nazywa) wprowadził taki zakaz? A może to tylko przykrywka, co? Co to za służby specjalne w których pracujesz?
dajesz artykuł i nie czytasz, napisałam "ewentualny", podoba mi się Hiszpania i .......
...czepialska...
zakaz kopiowania
tam jest napisane
przez pół godziny oglądania
oby to było nam dane
ach ta Hiszpania
...ciekawski...:-))
Lubię byc ciekawy
nie odwazyłabym sie na wyjaśnianie tego terminu pomiędzy 6 a 8 - pachnie to negocjowaniem a jeżeli to Wykonawca maca Zamawiajacego czy łyknie dłuższy termin realizacji. W moim odczuciu oferta jest niezgodna ze SIWZ.
Witam wszystkich serdecznie mam pytanie moze mi ktoś podpowie jak rozwiązać problem:
Startuje do przetargu na roboty budowlane gdzie zamawiający okreslil w siwz kryterium oceny 100 % cena , cena będzie określona na podstawie kosztorysu przedłożonego przez wykonawcę. Rozliczenie robót będzie następowalo na podstawie kosztorysów powykonawczych.
Wobec powyższego gdy sa w otrzymanych przedmiarach przecenione - zawyżone roboty to co z nimi zrobić . Nie moge modyfikowac przedmiaru który jest elementem SIWZ. Po dokonaniu wizji lokalnej wiem że pwenych robót nie ma konieczności wykonywania. Jak obniżę wartość całej oferty to póxniej przy rozliczeniu powykonawczym potraktuja mnie w zaniżonej wartości a roboty nie wykonane moga zminusowac i w efekcie dołożę ????
Skolei boję się że gdy zastosuje np 2 stawki r-g to nie będzie to zgodne z prawidłowo wypełnionym kosztorysem lub cena pozycji , elementów będzie rażąco niska.
jeżeli zauważyłeś zawyżoną ilość robót to szybko pisz do zamawiajacego o wyjaśnienie pozycji
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc