1

Temat: zawiadomienie o wyborze oferty

witam smile

po noweli zmienił się art. 92. w związku z tym ma pytanka:
1) czy w zawiadomieniu (jedynym kryterium cena) podaje tylko ilość punktów jaką oferta otrzymała, czy również cenę tej oferty?

2) w zawiadomieniu podaje również jakie oferty zostały odrzucone. czy odrzuconą ofertę wymieniam również w ofertach punktowanych przyznając jej 0 pkt, czy wystarczy jak podam  poniżej ofert punktowanych, że została odrzucona oferta podając uzasadnianie faktyczne i prawne?

pozdro
szad

2

Odp: zawiadomienie o wyborze oferty

1)Art. 92 nie mówi o kwocie ale mówi o streszczeniu oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację
2) przy ofertach odrzuconych nie dajemy 0 pkt, nie oceniamy ich, odrzucamy i już

3

szad why Ty masz poziom 8 a ja 3, od czego to zależy????

4

od ilości umieszczanych posytów - nie przejmuj sie tymi poziomami

5

oki, dzięki

6

agataanna napisał/a:

szad why Ty masz poziom 8 a ja 3, od czego to zależy????

to, że czasem ktoś czyli w tym przypadku ja z 8 poziomem zadaje proste banalne pytanie to nie znaczy, że nie mam zielonego pojęcia o danym problemie. lepiej się upewnić niż zrobić głupi błąd, bo ustawę można różnie interpretować. a z tymi poziomami to jest lekka ściema.

a odnośnie różnej interpretacji:
zgodnie z art. 92 ust. 2 na stronie www wywieszam informacje zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 1., czyli podaje informacje o złożonych ofertach - streszczenie oceny i punktację. a co z ofertą odrzuconą? oceny 0 pkt jej nie mogę dać. czyli podaję, że została odrzucona czyli "wchodzę" w art. 92 ust. 1 pkt 2 o którym nie ma mowy w art. 92 ust. 2. i jeszcze jedno jeżeli podaję że odrzucono ofertę to na www muszę podać uzasadnienie faktyczne i prawne? na moje to nie, bo nic o tym nie ma mowy w art. 92 ust. 1 pkt 1.

Rozwiążesz moje wątpliwości agataanno? bo mimo, że mam 8 poziom wink to często zadziwiają mnie zapisy ustawy Pzp.

pozdro

szad

ps. często przeglądam strony z ogłoszeniami o wyborze oferty, rzadko kiedy są one zgodne z art. 92

7

agataanna niestety się nie wypowiedziała więc sie odezwę - piszesz ze podajesz na stronie www odrzucona oferte z uzasadnieniem - po pierwsze po co? a po drugie niby dlaczego?

8

na stronie podaje tylko, że oferta została odrzucona. nie uzasadniam dlaczego. taka była główna myśl mojego wcześniejszego postu.

pozdro

szad

9

a po co to podajesz na stronie wystarczy że zawiadomisz wszystkich którzy złożyli oferty - wystarczy

10

nie wypowiedziałam się bo mnie nie było, ale Dana świetnie sobie poradziła, a co do mojego pytania Szad, to nie zrozumieliśmy się. Ja pytałam z czystej ciekawości o poziomy, od niedawna jestem na forum, i nie wiedziałam o co chodzi. Pytania dotyczące zamówień, a szczególnie kontrowersje, nigdy nie są proste, przy tak różnych interpretacjach. Kto pyta nie błądzi!!!!!

11

danaug napisał/a:

a po co to podajesz na stronie wystarczy że zawiadomisz wszystkich którzy złożyli oferty - wystarczy

Dana, faszyzm przy nadgorliwości niektórych szefów to maleńki Pikuś... Zapewniam Cię.

12

Jacku nie bądź drobiazgowy i okrutny!!!! Dana, gdzie Ty jesteś! Broń sie.

13

Ja miałem na myśli moich byłych szefów smile

14

aha, sorki

15

No! I żeby to mi było przedostatni raz!

16

dot. art.92 ja przed nowelą nie podawałam  ceny wybranej oferty  przy wartościach pon 60tys.E. czy dobrze?

17

Powinno się podawać cenę

18

dziekuję jacek 0707, ale teraz się niepokoję bo uchybienia nie poprawię

19

Grażynka, nie masz powodu do niepokoju po nowelizacji z kwietnia 2006, a przed tą nowelizacją tez były różne interpretacje. Pewnikien i "powinnością" cenę podawało sie pow. 60 tys. euro w formularzu UZP. Jednakze kierując się zasadą jawności postępowania cenę należy  podać w "informacji o wyborze oferty".

20

Na szczęście od 2006 r. nie trzeba podawać cen.