1

Temat: pismo do Prezesa o przedł?żenie terminu wykonania zamówienia

Proszę o podpowiedź. Firma wygrała przetarg na wykoanie dokumentacji projektowej.W listopadzie podpisalismy aneks przedlużający termin wykonania do końca marca 2008r.Z powodu problemów z konserwatorem zabytków firma nie jest w stanie wykonać zamówienia do 30 marca 2008. szef chce wystąpić do Prezesa UZP z prośbą o pozwolenie na przedłuzenie terminu wykonania?czy mamy do tego prawo?jeśli tak to jak możemy do zalatwić?

2

Odp: pismo do Prezesa o przedł?żenie terminu wykonania zamówienia

Śmiem podejrzewać, że Prezes odpowie iż to nie leży w jego kompetencjach...

3

czyly wg Ciebie Marko mozemy sami dokonać drugi raz zmiany terminu wykonania poprzez aneks do umowy?uzasadniając że jest to korzystne dla Zamawiającego? nie z winy Wykonawcy przedłużyło sie wszystko..

4

Marta napisał/a:

czyly wg Ciebie Marko mozemy sami dokonać drugi raz zmiany terminu wykonania poprzez aneks do umowy?uzasadniając że jest to korzystne dla Zamawiającego?

Ja nic takiego nie napisałem smile. Napisałem jedynie, że Prezes nie ma nic do wyrażania zgody na przedłużenie terminu wykonania zamówienia smile, a co do zasadności to trzeba sie zastanowić... Na czym ta korzyść zamawiającego ma polegać?

5

W związku z przedłużającymi się procedurami administracyjnymi niezależnymi od Zamawiającego i Wykonawcy, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, zgodnie postanowiono wprowadzić zmiany do umowy ...tak uzasadnilismy pierwszy aneks.teraz jest podobna sytuacja-konserwator plus opory ludności ponieważ chodzi o zaprojektowanie obwodnicy.