1

Temat: ZP-20

Przetarg nieograniczony do kwot unijnych.
Zgodnie z Rozp. z dnia 24.10.2007 w sprawie protokołu postepowania o udzielenie publiczne do kwot unijnych nie stosuje sie druku ZP-20.
Powolana jest komisja, które zgodnie z zapisem w SIWZ ma wyliczyć punkty za cene
( jedyne kryterium) , nastepnie punkty maja być zsumowane oraz podzielone przez ilość osób w komisji.
Gdzie mamy zapisac punkty kazdego członka komisji ( i gdzie ma sie on podpisac ) skoro druku ZP -20 mamy juz nie stosowac ?

prosze o pomoc i z góry za nia dziekuję.

2

Odp: ZP-20

ZP 20 sie stosuje do kryteriów niemierzalnych (niewzorzastych) - cena z pewnością takim kryterium nie jest i pomysł z obliczaniem ceny przez każdego z członków komisji jest delikatnie mówiąc chybiony.

3

a kto ci powiedział że ZP-20 się nie stosuje?
skąd ta procedura (najpierw zsumowane później podzielone) owszem możesz tak robic ale nie musisz
ja nawet przy kryteriach wzorzastya (a tylko takie stosuję) robię ZP-20 na którym podpisuje się cała komisja
czy u ciebie w siwz naprawdę są zapisy co robi komisja? - a po co
w siwz należy (koniecznie) podać jak wykonawca ma wyliczyć cenę oferty a nie jak komisja policzy punkty

4

danaug napisał/a:

ja nawet przy kryteriach wzorzastya (a tylko takie stosuję) robię ZP-20 na którym podpisuje się cała komisja

Hmm a ponoć ZP 20 to INDYWIDUALNA karta oceny.... smile

5

Jesteście pewni co do ZP-20 ?
Wydrukowalam sobie ponizsze rozporzadzenie i tak wydedukowalam, widocznie coś nie tak zrozumialam.

Dz.U.07.202.1463
ROZPORZĄDZENIE
PREZESA RADY MINISTRÓW
z dnia 24 października 2007 r.
w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
(Dz. U. z dnia 31 października 2007 r.)

§ 3. W postępowaniu o udzielenie zamówienia, którego wartość jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy, zamawiający sporządza:
1)protokół zawierający informacje, o których mowa w § 2 pkt 1 i 2, pkt 6-17 oraz pkt 22, a także termin otwarcia i zakończenia licytacji elektronicznej;
2)druki dodatkowe ZP-14, ZP-21 i ZP-24, wymienione w załączniku nr 3 do rozporzadzenia.

6

Pkt 13 wzoru protokołu dla PN unijnego:

1. Każdy członek komisji przetargowej dokonał indywidualnej oceny ofert na załączonych drukach ZP-20/zastosowano kryteria opisane wzorami*.

* oznacza niepotrzebne skreślić - wiec jeśli kryterium określa wzór (choć przy samej cenie jest to zbedne) to nie ma mowy o ZP-20

7

Masz rację Marko - ZP-20 wypełniam tylko pomocniczo żeby wiedzieć skąd więły się te pkt - ale oczywiście że obowiązek dotyczy tylko ZP-21

8

Reasumując smile
W przetargu nieograniczonym  DO progu unijnego ZP-20 mogę ale nie muszę ?

9

Reasumując - przy kryterium cena 100% jest on zupełnie zbędny bo nikomu w miare kumatemu z matematyki nie ma prawa wyjść inny wynik wink Zp 20 stosujemy przy kryteriach niemierzalnych, przy cena 100 % to nawet wzór jest zbędny bo gołym okiem można ustalić ranking ofert przy cenach 85,92 i 100 zł wink

10

Marko napisał/a:

przy cena 100 % to nawet wzór jest zbędny bo gołym okiem można ustalić ranking ofert przy cenach 85,92 i 100 zł wink

A niekoniecznie wink
Może się zdarzyć, że większosc członków komisji uzna 100 zł za najniższą cenę i wtedy ta oferta wygra! tongue

11

Ta komisja chyba by musiała być po jakiejś imprezie, albo z...PiS

12

jacek0707 napisał/a:

Ta komisja chyba by musiała być po jakiejś imprezie, albo z...PiS

Czyżbyś był członkiem PO? tongue

13

Nie jestem w żadnej partii, ale partia o której wspomniałem powyżej jest zdolna do wszystkiego, nawet uznać, że 100 zł jest mniej niż 85,92 smile

14

jacek0707 napisał/a:

Nie jestem w żadnej partii, ale partia o której wspomniałem powyżej jest zdolna do wszystkiego, nawet uznać, że 100 zł jest mniej niż 85,92 smile

Nie doceniasz innych partii Jacku big_smile

15

Nie doceniam żadnych partii Piotrze. Jedyna partia którą doceniałem, to była Polska Partia Przyjaciół Piwa smile