1

Temat: Czy w wykazie musi być konkretna kwota?

Czy w wykazie na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu musi być wpisana konkretna wartość Czy też wystarCzy, że Wykonawca wpisze, że wykonał określone zamówienie powyżej kwoty określonej w warunku udziału w postępowaniu np. powyżej 3 mln?

2

Odp: Czy w wykazie musi być konkretna kwota?

Raczej wartościowo i konkretnie, chyba że masz potwierdzenie np w referencjach, wówczas bym zostawił.

3

Marcel napisał/a:

Raczej wartościowo i konkretnie, chyba że masz potwierdzenie np w referencjach, wówczas bym zostawił.

Z czego wynika podanie konkretnej kwoty? Jeżeli jest PONAD 3 mln, czyli jest więcej. Podaj podstawę prawną (jakiś wyrok) takiego wymogu,bo tym razem reprezentuję wykonawcę i chcę Zamawiającemu uświadomić, że nie ma żadnych podstaw prawnych.

4 (edytowany przez Darek W. 2020-01-17 12:32:25)

samzam napisał/a:
Marcel napisał/a:

Z czego wynika podanie konkretnej kwoty? Jeżeli jest PONAD 3 mln, czyli jest więcej. Podaj podstawę prawną (jakiś wyrok) takiego wymogu,bo tym razem reprezentuję wykonawcę i chcę Zamawiającemu uświadomić, że nie ma żadnych podstaw prawnych.

Ależ jest - Par. 2 ust. 4 pkt 1 - rozporządzenia o dokumentach, cyt: "...wraz z podaniem .... ich wartości ...", a wartość to LICZBA, konkretna liczba ..., a nie podanie, że "ponad  3mln ..."

5

yhy ,

weź odrzuć ofertę z podaniem ,,pow. 3 mln"

6

janek159 napisał/a:

yhy ,

weź odrzuć ofertę z podaniem ,,pow. 3 mln"

Pytanie było o podanie wartości, a nie o odrzucenie oferty.

7

myślę że Samzam zadał pytanie bo się zastanawia czy uznać warunek za spełniony czy nie,