Odp: Roczne sprawozdanie
Czy ktoś wie, jakie są konsekwencje za niezłożenia sprawozdania w terminie. Niestety nie udało mi się zalogować przez cały dzień, mimo korzystania z różnych przeglądarek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Roczne sprawozdanie
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś wie, jakie są konsekwencje za niezłożenia sprawozdania w terminie. Niestety nie udało mi się zalogować przez cały dzień, mimo korzystania z różnych przeglądarek
dziś się dało
Próbowałem wprowadzić sprawozdanie w sobotę o 20.00 oraz w niedzielę od godz. 6.00 do 10.00- bez skutku. Wątpię żeby tyle osób korzystało z portalu ażeby go blokować. Wina jest po stronie UZP.
dziś się dało
Szczęściarz. Ja próbowałam w sobotę i niedzielę. Dzisiaj to samo Kiepsko to widzę. Nie mogę się nawet zalogować do sprawozdań a jak się uda to i tak nic nie mogę zrobić.
Niestety dalej jest awaria.
A ja cały czas jestem ciekawy jakie mogą być konsekwencje dla zamawiających za złożenia sprawozdania po terminie.
Moim zdaniem nie powinno być żadnych konsekwencji dla zamawiających którzy nie złożyli na czas rocznego sprawozdania. To wina UZP a nie nasza. Najlepiej wysłać maila do UZP, ze nie można wysłać sprawozdania - wydrukować go wraz z informacją zamieszczoną na UZP o problemach technicznych by jak co mieć dowód na to, że to nie nasza wina. Lepsze to niż nic, a jak odniosą się do tego np. organy kontrolujące to dopiero się okaże.
Najlepiej jeśli UZP ze względu na problemy techniczne wydłuży termin na złożenie sprawozdania by umożliwić wszystkim jego przekazanie . No ale jak to będzie nie wiadomo.
Jest nowy komunikat UZP
Cyt. "Jednakże mając na uwadze, że roczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach ma charakter informacyjny, Prezes Urzędu Zamówień Publicznych nie widzi podstaw wyciągania negatywnych konsekwencji w stosunku do Zamawiających, którym z niezależnych od siebie przyczyn technicznych, nie udało się wypełnić obowiązku sprawozdawczego w ustawowym terminie."
Czy komuś po opublikowaniu udało się pobrać sprawozdanie?
Nie. Wydrukuj sobie tabelę z nr sprawozdania
Wysłałam wczoraj, to tylko do celów informacyjnych i statystycznych.
Jednakże mając na uwadze, że roczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach ma charakter informacyjny, Prezes Urzędu Zamówień Publicznych nie widzi podstaw wyciągania negatywnych konsekwencji w stosunku do Zamawiających, którym z niezależnych od siebie przyczyn technicznych, nie udało się wypełnić obowiązku sprawozdawczego w ustawowym terminie. - mail od UZP
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc