Temat: Zmiana SIWZ
Projekt budowlany zakłada, że urządzenia małej architektury mają być wykonane z drewna klejonego. Natomiast karty katalogowe dopuszczają również metal. W opisie przedmiotu zamówienia zakłada drewno. Czy muszę zmienić SIWZ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Projekt budowlany zakłada, że urządzenia małej architektury mają być wykonane z drewna klejonego. Natomiast karty katalogowe dopuszczają również metal. W opisie przedmiotu zamówienia zakłada drewno. Czy muszę zmienić SIWZ?
Opis robisz jak Ty uważasz i dopuszczasz. Ja dla placów w opisie przedmiotu zaznaczam, iż materiałem może być również: metal lub drewno bezrdzeniowe o odpowiednich parametrach.
Urządzeń zabawowych/małej architektury z drewna klejonego mam serdecznie dość, po 2-3 latach wszystko się sypie, pomimo impregnacji
A co w przypadku kiedy projekt budowlany zakłada drewno klejona, a natomiast karta techniczna przewiduje drewno klejone lub drewno lite lub stal i co w tym wypadku?
Coś trzeba wybrać, Zamawiający musi wiedzieć co chce i czego się ma spodziewać, najważniejszy jest projekt, pozostałe dokumenty muszą być spójne.
Czy w takim wypadku te dokumenty mogą zostać niespójne, a dopiero w SIWZ opiszemy z jakiego materiału ma być przedmiot zamówienia wykonany?
ab123, ale co masz niespójnego? Podstawowym i najważniejszym elementem opisującym przedmiot zamówienia jest projekt techniczny i w nim jak piszesz masz wskazane, że zamawiane elementy mają być wykonane z drewna klejonego. Karta techniczna to już tylko dokument producenta, który oświadcza w niej, że produkuje tego typu elementy z drewna klejonego, drewna litego lub stali.
Opisujesz zgodnie z projektem.
Jeszcze mam jedno pytanie, czy projekt budowlany może zakładać kilka rodzajów materiałów, z czego ma być zrobione urządzenie, czy musi zakładać jeden materiał?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc