1

Temat: wezwanie do uzupełnienia

Witajcie!
Czy wzywając jednego z wykonawców do uzupełnienia dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu informuję o tym fakcie wszystkich wykonawców, którzy złożyli oferty? Jeśli tak, to jakie informacje muszę im podać?

Z góry dziękuję za oświecenie.

2 (edytowany przez jacek0707 2007-09-27 06:56:03)

Odp: wezwanie do uzupełnienia

Witojcies panocku... wink
Nikogo nie informujesz. Wzywasz tylko wykonawcę, którego "masz na widelcu".

3

O to mi chodziło. I niech on szybko z tego widelca spadnie

Dzięki Jacek!
Pozdrowienia z Pomorza

4

Kto pyta nie błądzi-więc pytam dalej:

Przy wzywaniu do uzupełnienia przynajmniej o 7 dni odwleka się rozstrzygnięcie postępowania, a wykonawcy dopytują.
Czy w przypadku zapytań ze strony wykonawców (telefonicznie/pisemnie) istnieje obowiązek informowania ich o szczegółach badania ofert?

Wydaje mi się, że można nie informować. Od tego jest jawność protokołu ZP.

Czy dobrze mi się wydaje?

5

Jeżeli nie masz jeszcze zatwierdzonego protokołu - nie informuj nikogo na jakim etapie jest badanie ofert, tzn. kogo odrzucasz, kogo wykluczasz... Poprostu, postępowanie jest w toku, i tyle. Niech się uzbroją w cierpliwość. Dostaną wynik postępowania po zatwierdzeniu protokołu.

Pozdrowionka z metropolii smile

6

A przy okazji: od kiedy jest jawny protokół ZP biorąc pod uwagę, że różne jego części powstają w innym czasie?

7

Od momentu wszczęcia postępowania.

8

PILNe! prosze mi podpowiedziec ile dni dac wykonawcy na uzupełnienie dokumentu z KRK?

9

wiem że są różne zdania na ten temat ale moje jest takie że termin ten jest krótki 2 - 3 dni

10

Termin realny, taki, w jakim wg Ciebie wykonawca może załatwić ten kwit

11

Termin realny np na moje warunki to jest około 7 dni smile

12

szokujecie mnie - ustawodawca daje 7 dni (przy U i D) od ogłoszenia na przygotowanie i złożenie oferty a ty chcesz dać 7 dni na uzupełnienie - zważ że wykonawca nie ma załatwiac tego kwitka tylko go dostarczyć (zakładamy że go ma tylko zapomniał np. dostarczyć)

13

Danaug wink zaznaczyłam, że na moje warunki wink  Tak poważnie u nas w 2 dni się kwitku z KRS nie załatwi, chyba ze zafundujesz sobie odrzutowiec wink

14

Maarto, zapewniam Cię, że taki kwit załatwic mozna w pół godziny smile

15

Ok. Jacku więc zapraszam do siebie i życzę powodzenia, byłbyś pierwszym, któremu by się udało tongue

16

Zdziwiłabys się smile

17

Jacku, więc stoi przed Tobą wyzwanie, a w nagrodę Twoje zdjęcie zawiśnie na tablicy zasłużonych tongue

18

Dobrze, że nie w Alei Zasłużonych wink

19

Aleja to juz inna bajka wink