1

Temat: Umowa na dostawę wody za pomocą sieci wodno-kanalizacyjnej

Otrzymaliśmy od Przedsiębiorstwa Wodociągów i KAnalizacji sp. z o.o.  umowę o zaopatrzenie w wodę  i odprowadzenie ścieków do naszej placówki. Powodem przesłania nowej umowy jest dostosowanie jej treści do wymogów wynikających z obowiązujących przepisów prawa.

Stąd moje pytanie czy :
1. możemy zastosować ZzWR (art. 67 ust. 1 1a-dostawy mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze)?
2. możemy zawrzeć umowę na czas nieokreślony ( zgodnie z art. 143.1.1)?
3. nie musimy informować Prezesa UZP (art. 67 ust. 3 pkt 1)?
4. możemy odstąpić od stosowania przepisów art. 19?21, art. 24 ust. 1 pkt 14 oraz art. 68 ust. 1, tj. procedury ZzWR i po prostu zawrzeć umowę wg nowych przepisów prawa bez powoływania komisji i protokołu z negocjacji itp. ( wyłączność w ustawie jest tylko na zamówienia z ust. 1 pkt 1 lit. b i pkt 1a oraz 2, a także zamówień, o których mowa w ust. 3)?

Jeśli wskazałem złe artykuły lub głupio pytam proszę o wyrozumiałość. Nie chcę popełnić błędu a nie miałem umowy ZWR od 15 lat.

2

Odp: Umowa na dostawę wody za pomocą sieci wodno-kanalizacyjnej

czy ktoś może mi pomóc w tym temacie?

3 (edytowany przez zamawjez 2020-04-20 10:59:10)

Odp: Umowa na dostawę wody za pomocą sieci wodno-kanalizacyjnej

Możecie chyba że na terenie waszego miasta jest kilka podmiotów którzy mogą świadczyć takie usługi.

z wodą i ściekami jest jak z dystrybucją energii.
czyli pobieraliście wodę nielegalnie. Ustawa o zaopatrzenie w wodę.. mówi że dostawa wody odbywa się na podstawie umowy