Temat: Zmiana terminu - brak zmiany w miniportalu
Witam,
przetarg nieograniczony, powyżej progu, dofinansowany.
Była Zmiana SIWZ i ogłoszenia, wydłużono termin składania ofert.
Przez przypadek zobaczyłem na miniportalu, że nie został przesunięty tam termin składania ofert (nie wiem jak to się stało). Wygenerował się klucz prywatny.
Przesunięty TSO (zgodnie z SIWZ i ogłoszeniem) wypada za 10 dni, dlatego ofert jeszcze nie ma.
Jak to rozwiązać?
1. Unieważnienie przetargu nie wchodzi w grę, zresztą nie ma podstaw, bo jest to wada, którą da się usunąć.
2. Nie robić nic, nie pobierać klucza, poczekać na oferty (luka w miniportalu pozwala je składać bo upływie terminu) i normalnie zgodnie z SIWZ otworzyć je za 10 dni i rozszyfrować - tu czuję spore obawy, ktoś może zarzucić, że mogliśmy zapoznać się z ofertami wcześniej, itp. A kombinowanie z logami z UZP to spora zabawa będzie.
3. Rozwiązanie, które moim zdaniem ma najmniej wad. Zakończyć to postępowanie na miniportalu, stworzyć nowe (wszystkie dane te same, tylko prawidłowy TSO) i nowe id i nowy klucz opublikować na stronie WWW jako zmianę do SIWZ. Najwcześniej mogę to zrobić gdy będzie już 6 dni do otwarcia dlatego wydaje mi się, że dobrze byłoby wydłużyć termin do tych minimum 15 dni od zmiany, aby nie narażać się na zarzut, że Zmiana była istotna i nie wydłużyliśmy terminu.
Co o tym sądzicie?