1

Temat: Platformy komercyjne

Witam Użytkowników. Czy macie już jakieś doświadczenia z prowadzeniem postępowań na komercyjnych platformach z pominięciem miniPortalu?
Jakie są Wasze spostrzeżenia, uwagi? Co polecacie a czego należy unikać? Jesteśmy dużym Zamawiającym a miniPortal niestety regularnie płata figle, zastanawiamy się nad sensownością zakupu usług konkurencji.
Będę wdzięczna za podpowiedzi i spostrzeżenia.

2

Odp: Platformy komercyjne

chcę Open Nexus ale sprawa się rypła na etapie negocjowania treści umowy powierzenia danych osobowych :-(

3

korzystałem z portalu smartpzp, często wyrzucało błędy, dziwnie poukrywane zakładki z ofertami, trochę mało logiki w funkcjonalnościach, czasem udawało się odszyfrować oferty przed upływem terminu i je otworzyć przed czasem https://www.portalpzp.pl/o_smartpzp/

portal eb2b można byłoby odświeżyć szatę graficzną i uprościć platformę, aż nadmiar możliwości, które czasem plączą się niepotrzebnie, działa bez błędów, wsparcie techniczne polecam. baza wykonawców wg branż do powiadomienia/zaproszenia.

4

na razie mam plan w 2021 roku działać na mini portalu albo na platformie którą uzp ma przygotować a do końca 2020 roku puścić co się da na starych zasadach

5

My na razie również korzystamy z miniPortalu, ale niestety generuje to sporo problemów.
Dlatego w temacie eusług pytam Was, użytkowników, bo Wasza wiedza i doświadczenie w tym względzie są nieocenione. Opisy opisami, filmiki reklamowe filmikami - a rzeczywistość to często zupełnie inna bajka i rwanie włosów z głowy.
Dziękuję za dotychczasowe sygnały i czekam na więcej smile

6

Najlepiej zadzwonić do działu handlowego kilku firm i poprosić o darmową prezentację. Przyjadą i pokażą co potrafi ich platforma - na żywo, na konkretnym przykładzie. Chociaż teraz to pewnie on-line.
Ja tak zrobiłem i były u mnie Market Planet, Open Nexus i chyba Smart PZP.

Osobiście najbardziej podobał mi się Open Nexus. Pracowałem także na Market Planet OnePlace.

7

Bardzo dziękuję za komentarze. Już skontaktowaliśmy się z kilkoma firmami.
Gdyby jednak ktoś jeszcze chciał się podzielić swoimi spostrzeżeniami, będziemy nadal zainteresowani.

8

Olek napisał/a:

Najlepiej zadzwonić do działu handlowego kilku firm i poprosić o darmową prezentację. Przyjadą i pokażą co potrafi ich platforma - na żywo, na konkretnym przykładzie. Chociaż teraz to pewnie on-line.
Ja tak zrobiłem i były u mnie Market Planet, Open Nexus i chyba Smart PZP.

Osobiście najbardziej podobał mi się Open Nexus. Pracowałem także na Market Planet OnePlace.

Zdecydowanie odradzam Marketplanet. Mam do czynienia z tą platformą na co dzień od X.2018 r. Bardzo mało intuicyjna, problematyczna w działaniu (np podczas zmiany ogłoszenia postępowanie przestaje być widoczne dla wykonawców aż do chwili opublikowania zmienionego ogłoszenia, co w przypadku zmiany terminu składania ofert tuż przed upływem pierwotnego terminy jest wielce kłopotliwe). Po upływie okresu wsparcia telefony nie są odbierane.

9

dziękuje za cenną uwage, to bardzo ważne