Temat: Działania promocyjne (reklama)
Witam
Jako jednostka budżetowa zobowiązana jestem do przeprowadzenia działań promocyjnych, związanych z działalnością naszego Urzędu. Powinnam wykupić stoiska promocyjne w różnych miastach naszego województwa, zorganizować reklamę mobilną (samochody z bilboardami), telebimy i bilboardy stacjonarne, reklamę w prasie, radiu, Tv i internecie a nawet wykup usługi mailingu i sms do baz zewnętrznych. Łącznie wszystkie te Działania przekraczają szacunkową 30 000 euro, nawet jeżeli odliczę zakup czasu antenowego (poza ustawą Pzp).
Czy muszę liczyć łącznie wartość szacunkową zamówienia czy też mogę potraktować, że:
- reklama w konkretnej prasie (dzienniku)
- bilboardy i telebimy w danym mieście i miejscu (różni właściciele)
- sms i mailing (1 wykonawca)
- stoiska reklamowe (wykup miejsca w danym mieście, związany z daną imprezą okolicznościową)
to odrębne zamówienia, które realizuję zgodnie z ich wartością szacunkową?
Jest też możliwość zlecenia agencji reklamowej przeprowadzenia całej kampanii reklamowej, ale wyjdzie to dużo drożej.
Dodatkowo, okazało się, że Działania promocyjne/reklamowe powinny się zacząć już w lipcu, a ja nawet nie mam jeszcze potwierdzonych środków finansowych na ten cel.
Co robić, proszę o podpowiedź.
Osobiście pokusiłabym się o odrębne zamówienia, ale nie mam pewności, czy dobrze myślę.