Temat: wyjaśnienia do 26.3
Wykonawca miał złożyć z ofertą oświadczenie (wg wzoru stanowiącego Załącznik do SIWZ), stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu a w nim:
OŚWIADCZENIE DOTYCZĄCE PODMIOTU, NA KTÓREGO ZASOBY POWOŁUJE SIĘ WYKONAWCA:
Oświadczam, że następujący/e podmiot/y, na którego/ych zasoby powołuję się w niniejszym
postępowaniu, tj.: ......................................................................................................... (podać pełną nazwę/firmę,
adres, a także w zależności od podmiotu: NIP/PESEL, KRS/CEiDG) nie podlega/ją wykluczeniu Z postępowania o udzielenie zamówienia.
na podstawie 26.3 wezwałem wykonawcę m.in. do uzupełnienia oświadczenia, bo podał mi w pierwotnym oświadczeniu tylko imiona i nazwiska podwykonawców a nie podał NIP/PESELU, KRS/CEIDG).
W odpowiedzi wykonawca napisał mi, że załącza uprawnienia budowlane i przynależność do Izby, które to wskazują datę i miejsce urodzenia, adres i identyfikują te osoby dlatego też nie wskazał w oświadczeniu innych danych wrażliwych chronionych przez RODO, które to mogą być pozyskane przy rozpoczęciu działalności inspektorów.
czy takie wytłumaczenie można przyjąć?