1

Temat: uzupełnianie dokumentów

Czy brak  adnotacji  " Za zgodność z oryginałem "na  kserokopiach dokumentów  stanowiacych załaczniki do SIWZ jest powodem  do wystapienia o uzupełnienie tych dokumentów czy też należy taką oferte odrzucic??..pozdrawiam - janusz

2

Odp: uzupełnianie dokumentów

Wezwać do uzupełnienia. Sama parafa nie wystarczy, musi być zapis "za zgodność z oryginałem". Parafa (podpis) przy tym zapisie jest stwierdzeniem czynności czyli poswiadczenia kopii dokumentu, że jest zgodny z oryginałem.

3

post dotyczy wczorajszego pytania
ofert badania i oceniania
nie zauważyłam potrójności
i dałam Piotrowi w "kości"
za odpowiedź, myślałam niedorzeczną
przepraszam Piotra za tę niegrzeczność
zaraz się skapowałam
i do Kaltone wczoraj napisałam :

"a tu jesteś Kaltone
dostałeś odpowiedź od Piotra
odzywa się we mnie "Alkapone"
bo przez Ciebie Piotra zaliczyłam do łotra!!!!"

4

Agata, klonie jeden, powtarzasz się... smile

5

to dla pewności i zadziorności
niech Kaltone ma za swoje
za  zawstydzenie moje
i ostre słowa do Piotra
którego potraktowałam jak łotra
to wszystko zamierzone
....wiem, jestem czarciem wcielonym..

6

agataanna napisał/a:

jestem czarciem wcielonym..

Raczej spamerką - będzie krócej i adekwatniej - ot uroki forum bez moderatora....

7

Agatoaanno:

Wszystko wierszem ując chcesz...
Lecz za mało jeszcze wiesz........
Szpilka w zdaniu...żart w  wierszyku
Niczym lody na patyku.
Nie każdemu tak smakuje.....
Kto mądrzejszy...podziekuje smile

8

Marko, trochę więcej luzu, nie sądzę abym trollowała i naruszyła  netkietę, chyba, że Twoją, osobistą

9

Luzu Ci u mnie dostatek, a netykiete naruszasz - nie moją bynajmniej

10

jeśli tak to sorry, obiecuję, że od tej pory  tylko powaga i merytoryki 100% waga

11

Bez przesady to nie cmentarz wink ale 4 identyczne posty w 4 tematach to chyba lekki przewał - nie uważasz? smile

12

nie będę się powtarzać, patrz godz.11.20.15, wszystko wyraziłam, Kaltone pytał 3 razy ja odpowiedziałam 4, musze mieć (nie zawsze) ostatnie zdanie

13

agataanna napisał/a:

musze mieć (nie zawsze) ostatnie zdanie

Życze tego w zamówieniach bo w polemice OT jesteś niezrównana wink

14

kaltone napisał/a:

Czy brak  adnotacji  " Za zgodność z oryginałem "na  kserokopiach dokumentów  stanowiacych załaczniki do SIWZ jest powodem  do wystapienia o uzupełnienie tych dokumentów czy też należy taką oferte odrzucic??..pozdrawiam - janusz

Jeśli dostałeś od zamawiajacego SIWZ w postaci kopii bez adnotacji "za zgodnosc z oryginałem" mozesz wystapis do niego o uzupełnienie. Ale jesli tego nie zrobisz, to nic sie nie stanie. Nie sądze by zamawiajacy odrzucił twoja oferte powołujac sie na inny SIWZ.

15

dzięki, w firmie mam ostatnie zdanie, nawet z energią  a właściwie z szefostem - wygrałam,tzn. robimy nareszcie wg procedur, a jak jeszcze Ty mi pomożesz, to nikt mnie nie złamie(w zamówieniach)

16

hahahaha.......;)

17

Do Janusza; jesteś zamawiającym czy wykonawcą? Bo Piotr swoja odpowiedzią trochę mi namieszał?