Temat: zamówienia do 130 000 złotych
Witam, Mam pytanie czy myślał ktoś już o treści pieczątki dotyczącej zamówień do 130 000 złotych?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zamówienia do 130 000 złotych
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, Mam pytanie czy myślał ktoś już o treści pieczątki dotyczącej zamówień do 130 000 złotych?
Też się zastanawiam na podst którego art będzie zwolnienie ze stosowania ustawy. Teraz jest 4.8 a po 1.1.21 ?
czyżby art. 2 ust. 1 pkt 1?
no właśnie nie bardzo bo art 2.1.1) mówi o tym co podlega pod ustawę a nie o wyłączeniach
Moim zdaniem trzeba zmienić podejście. Kiedyś wydatki były ponoszone na podstawie zwolnienia z art. 4 ust. 8 uPzp, teraz wydatki poniżej 130 tys. w ogóle nie będą odnosiły się do ustawy.
Tylko rzeczywiście jest dylemat co umieścić na pieczątce którą przystawia się na fakturach wydatkowanych poniżej 130 tys zł.
może zapis "nie stosuje się ustawy" i tyle
moja pieczątka brzmi:
Zamówienia dokonano poniżej kwoty określonej w art. 2 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 11.09.2019 r. PZP
Zamówienie nie podlega ustawie Prawo Zamówień publicznych z 11.09.2019r., w zw. z art. 2 ust. 1 pkt. 1 (t.j. Dz. u z 2019 poz. 2019)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc