Temat: Odwołanie
Ogłoszenie przesłane do publikacji i opublikowane w duue w grudniu 2020 roku. Dostaliśmy teraz Odwołanie na opis przedmiotu zamówienia i wykonawca powołuje sie na przepisy nowej ustawy?
Czy nie powinno być "po starej"?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogłoszenie przesłane do publikacji i opublikowane w duue w grudniu 2020 roku. Dostaliśmy teraz Odwołanie na opis przedmiotu zamówienia i wykonawca powołuje sie na przepisy nowej ustawy?
Czy nie powinno być "po starej"?
Powinno być podane zarzuty na podstawie starej ustawy.
Wykonawca najwyraźniej korzysta z art. 92 ust. 2 ustawy wprowadzającej nową ustawę.
przetarg tryb podstawowy, wpłynęlo odwolanie na swz a konkretnie na zapisy w dokumentacji projektowej. Nie mam pojęcia co po kolei robić. Bardzo proszę napiszcie mi ścieżkę postepowania krok po kroku
Tak krok po kroku to się dokładnie nie da bo są różne scenariusze. Załóżmy, że nie uznajesz odwołania i nikt inny nie przystępuje do odwołania.
1. Najważniejsze to przekazanie odwołania innym Wykonawcom/zamieszczenie odwołania na stronie prowadzonego postępowania z wezwaniem do przystąpienia do postępowania odwoławczego - masz na to 2 dni od otrzymania odwołania.
2. Czekasz na pismo nr 1 z KIO - chcą tylko ogólnych danych o postępowaniu i dają 3 dni na odpowiedź.
3. Czekasz na pismo nr 2 z KIO - przekazanie całej dokumentacji potwierdzonej za zgodność z oryginałem.
4. Przed rozprawą przedstawiasz KIO swoje stanowisko.
5. Rozprawa i wyrok.
Art. 515 ust 2 pkt 2 . Odwołanie wobec treści ogłoszenia wszczynającego postępowanie o udzielenie zamówienia lub konkurs lub wobec treści dokumentów zamówienia wnosi się w terminie 5 dni od dnia zamieszczenia ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych lub dokumentów za mówienia na stronie internetowej, w przypadku zamówień, których wartość jest mniejsza niż progi unijne.
Ust. 3. Odwołanie w przypadkach innych niż określone w ust. 2 wnosi się w terminie5 dni od dnia, w którym powzięto lub przy zachowaniu należytej staranności można było powziąć wiadomość o okolicznościach stanowiących podstawę jego wniesienia, w przypadku zamówień, których wartość jest mniejsza niż progi unijne
Czy ktoś mi wytłumaczy , poda przykłady odnośnie ust.3 jakie to są inne przypadki
Pierwsza i najbardziej oczywista sytuacja, Zamawiający wysyła za pośrednictwem poczty elektronicznej zawiadomienie o wynikach postępowania. Ustawa traktuje dzień wysłania tego zawiadomienia jako dzień, w którym Wykonawca mógł powziąć wiadomość o rozstrzygnięciu postępowania i się od tego odwołać.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc