Temat: Czy protokół odbioru załączony do oferty można uznać za ......??
Czy protokół odbioru załączony do oferty można uznać za dokument potwierdzający należyte wykonanie robót?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Czy protokół odbioru załączony do oferty można uznać za ......??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy protokół odbioru załączony do oferty można uznać za dokument potwierdzający należyte wykonanie robót?
tak
a jeśli ta robota budowlana jest jeszcze w toku?
Robota może mieć szerszy zakres niż to co wymagasz. Możliwe, że akurat ten zakres robót został ukończony i wykonawca przedłożył częściowy protokół. Trudno gdybać....
ja żądając wykazu robót piszę (rozpoczętych i zakończonych w ostatnich 5 latach) i mam jasność, a u ciebie jak to było?
A jeżeli w protokole odbioru zostały wpisane usterki, które w jakims tam czasie trzeba usunąć? Taki protokół wówczas nie będzie potwierdzał należytego wykonania.
żądając wykazu robót piszę (rozpoczętych i zakończonych w ostatnich 5 latach)
No masz jasność, że żądasz wykazu niezgodnego z rozporządzeniem ale to szczegół
a to dlaczego Marko?
Ano dlatego że pojęcie WYKONANYCH ma sie nijak do rozpoczętych
wykonanych i wykonywanych
a wykonywane to rozpoczęte i trwające, nieprawdaż
Nieprawdaż bo w rozporządzeniu jest mowa o wykonanych a nie o wykonywanych
no tak, w robotach nie ma wykonywanych, sorki
To po pierwsze a po drugie to Danaug zawarła zwrot rozpoczętych i zakończonych co sugeruje, że cała inwestycja miałaby sie odbyć w ostatnich pieciu latach a to również ma sie nijak do sformułowania wykonanych
Dana, niestety albo stety, Marko ma znowu racje
no cóż moim zdaniem i nie tylko wykonanych w ciągu ostatnich pięciu tat oznacza że roboty te rozpoczęto nie dalej jak 5 lat temu i zakończono do dnia otwarcia ofert jeżeli interpretujecie to inaczej no to ja tego nie rozumię dla mnie poecie wykonanych w ostatnich 5 latach tzm 5 a nie 5,5 i już zakończonych a nie będących w realizacji sorki ale dla mnie jest to jednoznaczne
sorki ale dla mnie jest to jednoznaczne
Nie masz za co przepraszać tym bardziej, że w doktrynie Twoja jednoznaczność jest rozumiana zupełnie inaczej. Wykonane znaczy zakończone - data rozpoczęcia nie ma tu nic do rzeczy. Są roboty budowlane których sie nie da wykonać w 5 lat i dobrze o tym wiesz.
Wiem, że nie poważasz dorobku ZA ale stanowisko wyrażone w tym w tym wyroku jest powszechne, jednoznaczne i jednomyślne
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc