1

Temat: czrana magia

Proszę o was o pomoc w takim zakresie:
Jak teraz jest z tym ogłaszaniem?
Założyłem konto na e-zamówienia i teraz jest opcja "nowe ogłoszenie" i "nowe postępowanie" no i ten nieszczęsny miniportal.
Jak się zabrać za ten przetarg? najpierw wybieram "nowe postępowanie" tam to rejestruję a następnie wybieram "nowe ogłoszenie" i tam wpisuje wszystkie dane przetargu?

Później "idę" do miniportalu" i tam znowu publikuję to ogłoszenie?
Przepraszam za takie bzdurne pytania ale pogubiłem się.

2

Odp: czrana magia

Na miniportalu nie publikujesz ogłoszenia, tam tylko możesz zamieścić jego kopię wydrukowaną z BZP. Nic się nie przejmuj, twórcy tego szalonego systemu też już się gubią. Na e-zamówieniach dodano możliwość zamieszczania ogłoszeń o postępowaniach dla których nie ma obowiązku stosowania ustawy, w miniportalu już tego nie ma. Co ma teraz zrobić zamawiający, który ogłosił w bzp ogłoszenie zakładając składanie ofert przez miniportal (szyfrowanie) a na miniportalu w sekcji Nowe Postępowanie  - tryb, nie ma właściwego pola wyboru.

3

Dzięki Marek.
Ale z tym rejestrowaniem postępowania i ogłaszaniem dobrze kombinuję?

4 (edytowany przez jo 2021-03-02 14:22:08)

dobrze
1) nowe postępowanie
2) nowe ogłoszenie
3) miniportal (można tam załączyć ogłoszenie jak chcesz)
4) ja będę miał jeszcze dedykowaną stronę na której będą wszystkie dokument zamówienia ogłoszenie tez tam wrzucę, będę miał wszytko w jednym miejscu ale na naszym serwerze a nie na miniportalu

5

dzięki Jo. Wszystko było już takie poukładane i musieli namieszać wink