1

Temat: strona prowadzonego postępowania

Czy    strona  zamawiającego  może  być  stroną prowadzonego postępowania  tzn. będzie  zamieszczone  SWZ itd  a na miniportalu  składanie/otwarcie   wskazanie  jako strony prowadzonego postępowania  strony zamawiającego ?

2

Odp: strona prowadzonego postępowania

Jak dla mnie powinna być oddzielna zakładka na postępowania

3

No właśnie. Też jestem ciekawa jak rozumieć stronę prowadzonego postępowania.

4

Jako stronę zamawiającego, np. BIP. Miniportal wykorzystuję jako miejsce do zaszyfrowania ofert.

5

Co do zasady należy podać ogólną nazwę strony dla strony zamawiającego (np. www.xxxx.pl) a stroną a której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści SWZ jest np. zewnętrzny dostawca platformy zakupowej (np. platformazakupowa.pl/pn/xxxx) lub dedykowana strona na której są aktualne przetargi (np. www.xxxx.pl/przetargi/aktualne/publiczne)

6

nasi radcy twierdzą że stroną postępowania może być tylko miniportal albo platforma komercyjna jakoś ciężko mi się z tym zgodzić

7 (edytowany przez memphis 2021-03-08 08:37:16)

Dla mnie stroną postępowania jest miejsce, gdzie zamawiający zamieszcza dokumenty postępowania. Jeśli ktoś umieszcza je na miniportalu albo platformie - ok. Ale jeśli ktoś zamieszcza dokumenty na bip-ie, to bip jest stroną postępowania. Miniportal służy szyfrowaniu ofert.
Poza tym, w miniportalu podaje się stronę postępowania smile