Temat: wybór oferty
witam. wybrano najkorzystniejszą ofertę, zamawiający dopatrzył się teraz dopiero pewnej niescislości, czy może cos jeszcze zrobić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam. wybrano najkorzystniejszą ofertę, zamawiający dopatrzył się teraz dopiero pewnej niescislości, czy może cos jeszcze zrobić?
A na jakim etapie jest postepowanie? Wynik poszedł do wykonawców? Podpisałes umowę?
wynik poszedł do wykonawców, umowa nie podpisana
pomożecie, co mam zrobić dalej?
Na dzień dobry poprosze o definicje "pewnej nieścisłości".
nie mam sprawozdań finasowych za lata, które były żadane, tylko za ostatni rok. Chcę żeby wszystko było ok. i pewnie można wykonawce wezwać do uzupełnienia tych dokumentów. we wzorze umowy załączonej do SIWZ nie wpisali ile dają gwarancji na wykonane zadanie.
Nie moge sie powstrzymać - najlepiej to to o zamawiającym nie świadczy...
Ad rem - W zw. z brakami w ofertach dostrzeżonymi po dokonaniu wyboru oferty najkorzystniejszej zamawiający unieważnia czynność wyboru oferty najkorzystniejszej i dokona ponownej oceny złożonych ofert. Jeśli by ktoś sie rzucał, że nie masz prawa tego zrobić bez protestu to sie powołaj na wyrok 0-1017/05.
Jeszcze jedno - ten termin gwarancji...
Czy był podany przez zamawiającego jako wymagany i czy wykonawca złożył oświadczenie, że akceptuje warunki wynikające z SIWZ i projektu umowy?
protest tez już mam, ale jest tak nieskładnie napisany, że muszę z treści wyłapywać o co chodzilo protestującemu. a ad. sprawozdań to jest tylko, że nie podpisał właściciel tylko doradca podatkowy. nie ma nic o latach poprzednich.
ale przecież nie mogę tego nie wyjasnić, czy uzupełnić ,bo przecież mam tego swiadomosc.
Uzupełnić jak najbardziej tak - dokument niepodpisany prawidłowo to brak dokumentu
o gwarancji jest tylko mowa we wzorze umowy, która stanowi załacznik w ofercie. wykonawca sam miał wpisać ile udziela gwarancji na roboty budowlane. zamawiajacy napisał o rekojmi na czas 36 m-cy liczony od dnia natepnego po zak. odbioru koncowego
Moment....., chcesz powiedzieć że wymagałeś gwarancji ale nie podałeś okresu minimalnego?
znaczy protest przyjąć, a wykonawce wezwać do rzeczy, które wynikają z protestu + te moje obawy /czyli spraozadania finansowe za lata poprzednie/?
okres minimalny jest lecz nie wypełnili jaki okres gwarancji proponuje wykonawca
Jeśli złożył oświadczenie, że akceptuje warunki SIWZ to bym przyjął że oferuje minimalny okres gwarancji podany w SIWZ. Jeśli nie złożył to IMO do odrzucenia bez uzupełniania
co to jest IMO?
IMO - in my opinion czyli moim zdanie - to taki skrót . Był w pewnym piśmie artykuł o sentencjach łacińskich (niektórych dziwnie znajomych z forum - co nie Madziulek ) to sie zainspirowałem
no tak.........per aspera ad astra
dzieki, czasami czytam te Wasze złote myśli, rymowanki a nawet wiersze. fajnie, że piszecie i odpowaiadcie na pytania tych z poziomu I. dziekuję, zdaję sobie sprawy że dla Was to sa banały, a dla mnie kolejny dzień z pytaniami bez odpowiedzi.
per aspera ad astra
Sine dubio
a to prawda.......;) tzw. oczywista oczywistość:)
z pytaniami i odpowiedziami zygi, na forum masz zawsze pomocną dłoń, a nawet chwilę relaksu
a co do tych artykułów to.........tulit alter honores....;)
wsparcie murowane,
własnie pije kawkę i usmiecham sie do komputera dobrze ze nikt tego nie widzi. pozdrawiam
dlaczego dobrze, niech zobaczą, że masz, wprawdzie wirtualnych ,ale zawsze przyjaciół , którzy pomogą, poszukają, poszperają, dodadzą pewności, niech zobaczą, przecież to w kwestiach zawodowych, i dla dobra swojego i szefostwa, nieprawdaż!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc