1

Temat: podpis profilem zaufanym

2 ofert obie podpisane profilem zaufanym przy weryfikacji jednego ładnie mi wyskakuje że podpisał Jan Kowalski (na samym pdf też widniej Jan Kowalski w drugiej ofercie na pdf widnieje podpisał Andrzej Nowak natomiast przy weryfikacji potwierdzenie że podpisał minister cyfryzacji?? wydaje się że jest ok??

2

Odp: podpis profilem zaufanym

W jakimś progamie sprawdzasz? Przez stronę https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-dokument-elektronicznie-wykorzystaj-podpis-zaufany jeszcze mi się nie zdarzyło, by na weryfikacji był minister.

3 (edytowany przez marekw2 2021-04-06 17:25:49)

memphis, czy z tej strony możesz pobrać raport z weryfikacji podpisu, ja nie potrafiłem tego zrobić. Instytucje kontrolujące tego żądają. Dzisiaj dostałem  pismo z żądaniem przesłania wersji elektronicznej dokumentów składanych przez Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona wraz z potwierdzeniem zweryfikowania podpisów elektronicznych (na CD) To podkreślenie jest oryginalne czyli organ podchodzi poważnie do tych potwierdzeń. Na wskazanej przez Ciebie stronie rzeczywiście pojawia się imię i nazwisko podpisującego. Podpis można zweryfikować w programach do podpisów kwalifikowanych, które generują raporty i tam już pojawia się ten nieszczęsny minister

4

Z tej strony nie ma opcji pobrania raportu. Ja robię tak, że jak jestem na stronie już po weryfikacji, drukuję stronę do pdfa. W nagłówku wydruku mam adres strony i datę wydruku. Nie wiem, czy da się zrobić więcej i co na to kontrola.