Temat: tonery - oryginalne producenta, a oryginalne
Pomocy!
W postępowaniu na dostawę tonerów wymagaliśmy produktów oryginalnych, ze względu na gwarancję urządzeń medycznych, z którymi współpracują drukarki.
Oferta najkorzystniejsza miała rażąco niską cenę (90%!) i po wezwaniu firmy do wyjaśnień potwierdziła nam m.in., że oferowane produkty są "oryginalne, fabrycznie nowe, nie regenerowane, nie fabrykowane i posiadają chipy współpracujące z nowymi updatami oprogramowania urządzeń drukujących". Dała też oświadczenie od producenta, że mają 30% rabaty.
osoby merytoryczne uznały te wyjaśnienia i wybraliśmy ofertę.
Oczywiście dostaliśmy notatkę... że wyjaśnienia nie są wystarczające (po głębszej analizie zgadzam się z nimi). Sprawa rozbija się tez o to, że ta pierwsza firma bierze tonery od litweskiego producenta tonerów i że nie są to stricte oryginalne produkty producenta (np. Brothera) tylko innej firmy.
Teraz wszyscy się wypieli z pomocą (i merytoryczni i prawnicy) i zostałam sama z problemem.
Nie wiem czy wezwać ich ponownie do złożenia wyjaśnień, czy odrzucić bo produkty nie są oryginalne od producenta, czy co mam zrobić...
Czy ktoś może mnie wspomóc??? Bo ja już głupia jestem...