1 (edytowany przez Konrad11 2021-05-31 08:05:26)

Temat: Złożenie ofert

Na epuapie mam 5 ofert do postępowania. Natomiast sprawdzając na mini portalu - zarejestrowanych jest 4 oferty. Z czego to wynika?
Teraz przy odszyfrowaniou tej oferty widnieje komunikat "Rezultat deszyfrowania:
Wybrany plik nie został przesłany przez ePUAP

2

Odp: Złożenie ofert

Miałem niedawno identyczną sytuację> Wykonawca, a może jakaś funkcja do korekty pisowni przestawił w identyfikatorze postępowania z miniportalu dwie literki, zamiast acb wpisano abc. Sprawdź w druku zgłoszenie oferty/wniosku na ePUAP.

3

Zgadza się. Wpisali całkiem inny identyfikator postępowania. Jakie uzasadnienie odrzucenia?

4

226 ust. 1 pkt 6

5

Witam, a co w sytuacji, gdy na miniPortlalu jest pięć ofert a na epuapie tylko cztery? Wykonawca przesłał ofertę omyłkowo na skrzynkę epuap innego urzędu. Jak traktuje tę ofertę? jakby jej nie było i nie wykazuję jej w informacji z otwarcia ofert , dobrze myślę ?

6

tak

7

W tej jednej ofercie (której nie było na miniportalu) w upo był wpisany całkiem inny klucz postępowania.
Czy taką sytuacje należy wyjaśniać z administratorem miniportalu??

8

Powinno się wyjaśnić, zwłaszcza że przy obecnym miniPortalu ciężko źle zaszyfrować ofertę.

9

Miał ktoś przypadek, że wykonawca zaszyfrował ofertę kluczem z innego postępowania, ale tego samego zamawiającego?
Można zatem dokonać otwarcia oferty, ale już po fakcie.
Czynność otwarcia ofert jest czynnością jednokrotną, niepodlegającą powtórzeniu. Jak dla mnie, mimo późniejszej możliwości otwarcia, oferta nie bierze udziału w postępowaniu.

10

Jak najbardziej nie bierze. Otwarcie się rozpoczyna i się toczy (może nawet dwa dni) ale po zamknięciu nie ma możliwości ponownego otwarcia. Czynność ulaga zakończeniu ze wszystkimi tego skutkami, nawet gdyś przeoczył jedną ofertę, to po zamknięciu otwarcia nie można jej otworzyć a należy unieważnić ze wzgledu na błędy.

11

Dzięki wielkie.

12

cbud napisał/a:

to po zamknięciu otwarcia  .

Co rozumiesz jako zamknięcie otwarcia?

13

zamknięcie sesji otwarcia ofert. Nie może trwać wiecznie